(VIDEO) MASAKR U TURSKOJ: 10 mrtvih,300 ranjenih u trostrukom napadu na policiju
Foto: Printscreen Twitter

Nov napad

(VIDEO) MASAKR U TURSKOJ: 10 mrtvih,300 ranjenih u trostrukom napadu na policiju

Planeta -

Još jedna jaka eksplozija odjeknula je jutros u blizini policijske stanice na istoku Turske, u gradu Elazigu, pri čemu je nekoliko osoba ranjeno, samo nekoliko sati pošto je u napadu automobilom-bombom u istom regionu ubijeno troje, a ranjeno 300 ljudi, javlja Rojters pozivajući se na agenciju Dogan.

Na snimku koji je turska agencija objavila vidi se gust dim kako izlazi iz zone u kojoj je došlo do eksplozije u Elazigu, čiji uzrok još nije utvrđen.

Tri osobe su ubijene, dok ih je 40 ranjeno u napadu automobilom-bombom koji su pre samo nekoliko sati ekstremisti Kurdistanske radničke partije (PKK) izveli u istočnom turskom gradu Van, kako je saopštio lokalni zvaničnik, a javio AFP.

Na meti napada bila je stanica policije u centralnoj gradskoj četvrti, rekao je zamenik guvernera Vana Mehmet Parlak, optuživši za napad "regionalnu terorističku grupu", navodi francuska agencija pozivajući se na Anadoliju, uz napomenu da turske vlasti zvanično nazivaju PKK regionalnom terorističkom grupom.

Parlak je rekao da su tri osobe ubijene, među kojima su svi civili, dok ih je 40 ranjeno, od kojih dva policajca.

Turske bezbednosne snage su na nišanu svakodnevnih napada PKK otkako je dvoipogodišnje primirje propalo 2015. godine, pri čemu su ubijene stotine policajaca i vojnika, podseća AFP, dodajući da je vlada obećala da će nastaviti sa naporima u cilju iskorenjivanjem PKK iz istočne Turske.

Kako prenose turski mediji, pretpostavlja se da su treću minu u kojoj je poinulo 4 vojnika, postavili kurdski ekstremisti. Eksplozija se dogodila u okrugu Hizan u provinciji Bitlis, a pretpostavlja se da su minu postavili kurdski ekstremisti, preneo je Rojters.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track