TIGAR MU ODGRIZAO POLA LICA KOJE KRIJE IZA MARAME: Ali, ni to mu nije najveća briga
Foto: Profimedia

Prvi put otkrio svoje ožiljke

TIGAR MU ODGRIZAO POLA LICA KOJE KRIJE IZA MARAME: Ali, ni to mu nije najveća briga

Planeta -

Hašmot Ali (40) iz Bangladeša, kome je tigar odgrizao pola lica, prvi put se u javnosti pojavio bez marame i pokazao stravične ožiljke.

Kada ga je napao tigar, spavao je u svom brodiću. Ubrzo su u pomoć pritekli i drugi muškarci koji su zver jedva oterali praveći buku veslima. Šest sati su ga čamcem prevozili do bolnice, a zbog velikog gubitka krvi jedva je preživeo.

Danas je njegovo lice unakaženo i preživljava prodajući ribu u selu, a lice prekriva maramom. Ne prisustvuje lokalnim javnim skupovima i deca ga se plaše.

Međutim, ni sve to mu ne predstavlja toliki problem, koliko briga da će mu ćerka, zbog njegove sudbine, ostati neudata. Ovog ribara često ponižavaju u sredini u kojoj živi živi i očajnički pokušava da skupi novac za operaciju kojom bi pokušao da vrati prvobitni izgled.

On živi u zabačenom delu Bangladeša gde je utemeljeno verovanje da su porodice čije je članove napao tigar proklete. Tamo postoji običaj da supruge kod kuće izvode rituale kako bi im se muževi iz šume vratili kući živi.One koje ostaju bez muževa nazivaju “udovicama tigra” i obično bivaju odbačene od društva, što je slučaj i sa porodicom Hašmota Alija.

(Metro)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track