BAŠ IH UTEŠILE: Prostitutke molile za pomoć, poslanice im rekle da ni njima nije lako!
Foto: Printscreen YouTube

Bruka

BAŠ IH UTEŠILE: Prostitutke molile za pomoć, poslanice im rekle da ni njima nije lako!

Planeta -

Grupi uličnih dama noći koje su ih molile za bilo kakvu zaštitu i pomoć poslanice u parlamentu Južne Afrike objasnile da i one imaju probleme koji se već godinama ne rešavaju - kaldrma im uništava cipele, a kilma-uređaji su podešeni na nižu temperaturu nego što je optimalno!

Predstavnice najstarijeg zanata došle su na sastanak sa članicama južnoafričke skupštine da bi ih zamolile da ubrzaju proces legalizacije njihovog posla.

"To traje predugo, dok mi umiremo", objasnile su i požalile se na opasnosti s kojima se sreću svakog dana - silovanja, ubistva i oduzimanje dece. Poslanica ANC-a i predsednica Ženske lige te stranke Patriša Čuu zamolila ih je za strpljenje, a da ih uteši, objasnila im je svoje muke skupštinske.

"Naši radni uslovi nisu dobri. Dođeš na posao, osećaš se loše, stalno ti je začepljen nos zbog klima uređaja. Hodaš po kaldrmi, cipela ti pukne svakog dana, žalimo se na to od 1994, kad smo došle ovde. Nije samo vama teško", rekla je prostitutkama koje su u suzama opisivale svoje radne uslove.

"Svi mi imamo frustracije na poslu, ali smo još ovde da bismo odradile taj posao", briljirala je političarka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track