OVO SU NAJVEĆI PROSTACI MEĐU POLITIČARIMA: Evo kako su se godinama prozivali
Foto: Profimedia

Gafovi

OVO SU NAJVEĆI PROSTACI MEĐU POLITIČARIMA: Evo kako su se godinama prozivali

Planeta -

Ovih dana kontroverzni filipinski predsednik Rodrigo Duterte u naletu besa rekao je za američkog predsednika Baraka Obamu da je "kučkin sin", mada je posle izrazio žaljenje zbog toga. Ipak, ova Duterteova nije usamljen slučaj u svetu političara.

Pre Obame "stradali" su i papa Franja, američki veleposlanik u Manili, ali istina je i da Duterte nije najgori. Novinari BBC-ja su se potrudili i izvadili popis najgorih izjava političara ikada pri čemu su, valjda igrom slučaja, izostavili verbalnu gaf mašinu zvanu Boris Džonson.

Jaser Arafat - Sin 60.000 k****

Sirijski ministar obrane general Mustafa Tlas nikada nije znao da drži jezik za zubima, ali 1999., za vreme diplomatskih sukoba s Palestincima, ludi general je preterao. A meta mu je bio Jaser Arafat.

"On nije kurvin sin, on je sin 60.000 kurvi! Trebali ste da kažete Beloj kući da će Jerusalim postati glavni grad Palestine, a umesto toga, vi ste ćutali poput miševa", rekao je on. Njegovi komentari izazvali su demonstracije u Gazi.Buš je đavo!

U dramatičnom govoru u UN-u 2006. tadašnji predsednik Venecuele Hugo Čavez poslao je jasnu poruku svom američkom kolegi Džordžu Bušu.

"Juče je ovde bio đavo. Baš ovde. Đavo koji misli da je celi svet njegov. I ova govornica još uvek smrdi na sumpor".Čavez se na istu govornicu vratio 2009., a prvi čovek SAD-a je bio Barak Obama."Više ne smrdi na sumpor. Sada ovde miriše. Miriše na nadu".Faraž i stara krpa

Šef UKIP-a je u svom govoru u Evropskom parlamentu krenuo s rečenicom "ne želim biti grub...". Dakle, već tada je bilo jasno da će biti itekako grub.

Najdžel Faraž se naljutio na bivšeg belgijskog premijera Hermana Van Rompuja. Za početak mu je poručio da je harizmatičan poput 'stare krpe'.

"Vi ste trećerazredni bankarski činovnik koji dolazi iz nepostojeće države".Berluskonijev čuvar konc-logoraNemački evrozastupnik Martin Šulc drznuo se da spomene istrage koje se vode protiv bivšeg italijanskog premijera Silvija Berluskonija.

Silvio Berluskoni, Foto Fonet/AP
Silvio Berluskoni, Foto Fonet/AP

Naravno, 'ritern' je stigao ekspresno, a živopisni Silvio ponudio je Šulzu jednu glumačku ulogu."Znate, ovih dana u Italiji je popularno snimanje filmova s temom nacističkih logora. Predložiću producentu da vam da ulogu čuvara logora, savršeno joj pristajete", rekao je Berluskoni i izazvao veliki diplomatski skandal.Abotove pretnje PutinuNekoliko dana nakon rušenja aviona Malezija erlajnza iznad Ukrajine, premijer Australije Toni Abot oštro je zapretio ruskom predsedniku Vladimiru Putinu uoči G20 samita u Brisbejnu. Abot je koristio reč 'shirtfront', a to je termin koji u australijskom fudbalu predstavlja najbrutalniji start na suparničkog igrača. Međutim, kada su se našli, nije bilo nikakvih obračuna...Hilari je sadistička medicinska sestra

Današnji ministar spoljnih poslova Velike Britanije, Boris Džonson, danas verovatno žali što je još 2007. godine nazvao Hilari Klinton sadističkom medicinskom sestrom.

Boris Džonson, Foto Reuters
Boris Džonson, Foto Reuters

Razlog je jasan - Hilari će verovatno postati prva predsednica SAD-a."Ima plavu kosu i napućene usne, pogled joj je hladan. Malo me podseća na medicinsku sestru u ludnici..."Naravno, 2016. Džonson se pravda da su mu reči izvađene iz konteksta.Maduro bi nabijao u...Predsednik Venecuele Nikolas Maduro pronašao je mnoštvo epiteta kako bi počastio predsednika Organizacije američkih država Luisa Almagra."On je đubre od čoveka, izdajnik. Gospodine Almagro, uzmite tu svoju demokratsku povelju i zabijte je... Gde god vam odgovara!"Ovakve reči šokirale su i najskromnijeg predsednika ikada, Urugvajca Hozea Muhiku."Taj Maduro je lud kao koza!"Obama KenijacDonald Tramp je optužio Obamu da je kriv baš za sve, od Bregzita do uspona Islamske države. Međutim, jedan suludi intervju bukvalno je raspametio sve obožavatelje teorija zavere.

Donald Tramp Foto AP
Donald Tramp Foto AP

Naime, u jednom intervjuu Tramp je rekao da Obama nije rođen na Havajima, već u Keniji! A poznato je da po ustavu SAD-a predsednik može biti samo američki državljanin rođen u SAD-u."Daću mu 5 miliona dolara ako pokaže pasoš!"Ta izjava nasmejala je i samog američkog predsednika koji je na večeri u Beloj kući novinarima ekskluzivno prikazao 'snimak svog rođenja'. Na ekranu je bio insert iz crtanog filma 'Kralj lavova'.Ta stara babetina...

Predsednik Urugvaja Hoze Muhika možda je skroman, ali zasigurno nikad nije znao da bira reči. Uoči jedne pres-konferencije spomenuo je neku 'staru babetinu'. Kasnije je otkriveno da je govorio o argentinskoj predsednici Kristini Fernandez Kiršner.Nekoliko dana kasnije jedna urugvajska TV stanica došla je do čitavog komentara legendarnog Muhike."Ta stara babetina je još gora od onog razrokog...". A taj razroki je suprug predsednice. Takođe, i bviši predsednik Argentine.

Zli nadbiskup

Predsednik Zimbabvea Robert Mugabe napao je nadbiskupa Dezmonda Tutua poručivši mu da je "besni, zli biskupčić".

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track