8.000 Titovih poštovalaca sjatilo se u Kumrovec
Foto: REUTERS

Dan mladosti

8.000 Titovih poštovalaca sjatilo se u Kumrovec

Planeta -
Okupljeni su nosili pionirske kape s petokrakom i marame, trobojke s petokrakom i transparente "Što je više kleveta i laži, Tito nam je miliji i draži"
1 / 6 Foto: REUTERS

ZAGREB - Više od osam hiljada poštovalaca Josipa Broza Tita okupilo se danas u njegovom rodnom mestu Kumrovcu na obeležavanju 120. godišnjice Titovog rođenja.

Već od ranog jutra u Kumrovec su se slivale kolone Titovih obožavatelja, najviše iz Istre, susedne Slovenije i Bosne i Hercegovine, piše Večernji list na svom portalu.

Oko Titovog spomenika pevalo se i plesalo "Jugoslavijo, Jugoslavijo", a otvorena je i izložba "Tito na poštanskim markama". Mogle su se kupiti i majice s Titovim likom po ceni od 25 do 40 kuna (od 3,3 do 5,3 evra), kao i slike i knjige. Pešačilo se stazama Titovog detinjstva, a na kraju je održan i koncert za mlade.

Okupljeni su nosili pionirske kape s petokrakom i crvene marame, Titove slike, jugoslovenske zastave s petokrakom, kao i transparente na kojima je pisalo "Bratstvo i jedinstvo", "Tvornice radnicima" i "Što je više kleveta i laži, Tito nam je miliji i draži"

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track