(VIDEO) AMERIČKI MEDIJI: Trampovu kampanju finansiraju Rusi, a evo i kako
Foto: Fonet AP

Zaradio milione poslujući sa ruskim biznismenima

(VIDEO) AMERIČKI MEDIJI: Trampovu kampanju finansiraju Rusi, a evo i kako

Planeta -

Novinar američke televizije ABC Brajan Ros izneo je na ovoj televiziji podatke prema kojima ruski biznismeni imaju mnogo veći uticaj na milijardera Donald Trampa nego što se to do sada znalo.

Ros priča o mogućem konfliktu interesa ukoliko Tramp u novembru postane novi predsednik SAD. Novinar ABC-a tvrdi kako se Trampovo bogatstvo znatno uvećalo zahvaljujući milionima ruskih investitora.

Ova televizija optužuje republikanskog kandidata za predsednika kako je već godinama prisutan u Rusiji i bivšim sovjetskim republikama gde je ulagao u izgradnju hotela. Takođe navode da promotivni snimci Trampovih kompanija na ruskom ukazuju na njegovu bliskost sa ovom zemljom.

U prethodnim intervjuima, Tramp je više puta poricao povezanost sa Rusijom, međutim optužbe na račun republikanca se nižu sa različitih strana.

Jedan od sagovornika novinara ABC-a, Sergej Milian, vođa jedne rusko- američke poslovne grupe, ispričao je da je asistirao Trampu u prodaji njegovih stanova u Rusiji.

"On je zaradio stotine miliona dolara u poslovima sa ruskim biznismenima", kaže on.

Zatim je novinar ponovio za njim " Stotine miliona dolara?" na šta je njegov sagovornik odgovorio " Tačno".

Ros je takođe istakao da je Tramp u jednom prethodnih intervjua rekao kako nema nikakve veze sa Rusijom sem prodaje stanova. Tramp je takođe izjavio da, ukoliko postane predsednik, neće ni na koji način uticati na poslovne odluke svojih firmi i da će to sve pripasti njegovoj deci.

Pogledajte video:

(bipartisanreport.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track