Najnovije vesti

ZVANIČNI EGZORCISTA OBJASNIO KAKO PREPOZNATI OPSEDNUTU OSOBU: I zašto ne treba ići kod vračara
Foto: Shutterstock

Isterivanje đavola

ZVANIČNI EGZORCISTA OBJASNIO KAKO PREPOZNATI OPSEDNUTU OSOBU: I zašto ne treba ići kod vračara

Planeta

Kako prepoznati demona u opsednutom čoveku? Egzorcista O. Vićenco kaže da ta osoba pokazuje da zna ono što inače ni na koji način ne može znati: naprimer, ako govori njoj nepoznatim jezikom, ako otkriva podatke skrivene ili veoma daleke.

Vićenco je jedan od 9 službenih egzorcista u Nadbiskupiji rimskoj i oko 250 u celoj Italiji. “Postoje takođe lični i prepoznatljivi znaci u očima, u duhu, čak i u želucu", tvrdi on.

Rimski egzorcista navodi neke kriterijume koji bi trebalo da omoguće egzorcisti da prepozna ko je zaista "opsednut”, objavio je Korijere dela sera.

ALARMANTNO UPOZORENJE UDRUŽENJA EGZORCISTA: Sve je više opsednutih, a sve manje isterivača đavola

“Najjasniji znak "opsednutosti" je odbijanje svetoga. Dakle, snažno bunjenje kada počinje molitva ili kada im položim ruke na glavu”, tvrdi on.

O. Vićenzo je karmelićanin, sa dugim svešteničkim stažom, još od 1963. godine. Bio je župnik u tri župe, a od 1991. pa sve do danas je egzorcista. Objašnjava da to nije neka specijalna moć, nego “služba, koju mogu obavljati jer sam dobio to ovlašćenje, na temelju kanonskog prava”. Dakle, nema tu nekih posebnih veština, kako mnogi misle.

Pred njegovom sobom u omanjoj crkvi nedaleko od Vatikana uvek je red, piše reporterka. “Ali ja ih mogu primiti najviše tridesetak dnevno, od jutra do večeri, pa ih treba još”, kaže egzorcist.

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ZBOG DEMONA PLJUVALA KRV: Žena preživela šokantan egzorcizam

“Svaki dan susrećem mnoge osobe koje pate, malodušne su, smućene, poremećene, izmučene; osobe kojima je potrebno da ih neko sasluša, da ih prosvetli, da im pomogne. Mnogi su od njih pali u ruke vračevima, čarobnicama, gatarama iz karata koji su ih iskoristili za novac, nudeći lažna rešenja za njihove probleme, i pogoršavajući ih, jer je magija teren za demone", objašnjava on.

"Svima njima nastojim da prenesem poruku nade i poverenja. Imam utisak da se uvećava potreba za obraćanjem figurama poput moje: manjka duhovnost, porodična sloga. Prečesto se misli samo na materijalna blaga ovoga sveta”, kaže Vićenco.

"A đavo deluje, zahvaljujući i prosvetiteljima, koji smatraju da je on izmišljotina srednjeg veka" - uvjeren je egzorcista.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...