MEDIJSKI RAT! KO PLAŠI BRITANCE? Zli veliki Putin će nas spržiti nuklearnim bombama!
Foto: Profimedia, Reuters

Haos u Ujedinjenom Kraljevstvu

MEDIJSKI RAT! KO PLAŠI BRITANCE? Zli veliki Putin će nas spržiti nuklearnim bombama!

Planeta -

Nepotvrđeni izveštaj koji se pojavio u većini britanskih medija o tome kako je Vladimir Putin upozorio ruske zvaničnike da se vrate kući izazvao je haos u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Ubrzo su se pojavili tekstovi o tome kako Vladimir Putin u tajnosti želi da baci nuklearne bombe na njihove zemlje, uz poruku na portalu da će " veliki zli Vlada" baciti nuklearke na Ostrvo!

Optužbe se zasnivaju na tvrdnjama ruskih zvaničnika koji su ranije rekli da se zajedno sa svojim porodicama vrate sa Zapada u Rusiju. Kremlj je odbacio tvrdnje anonimnih izvora.

"Rusija hitno pozvala zvaničnike i njihove porodice da se vrate u zemlju zbog pretnje od III svetskog rata", naslov je u Dejli staru koji je bio prvi britanski medij koji je pisao o ovome, a na naslovnoj slici vidi se ruski predsednik Vladimir Putin sa besnim pogledom dok se iza njega se u pozadini vidi eksplozija. Na drugoj fotografiji vidi se takođe Putin i mapa Evrope gde je Rusija obojena u crveno sa srpom i čekićem, kao simbol Sovjetskog saveza koji bombraduje Evropu.

Novine navode ruskog političkog analitičara Stanislava Belkovskog koji je rekao da je navodna evakuacija deo priprema Rusije za veliki rat sa Zapadom. Oni u svom izveštaju povezuju ovo i sa skorom obukom civilne odbrane u Rusiji, koja je privukla veliku pažnju u Britaniji, iako se radi o obuci koja se dešava svake godine.

Tvrdnje da se Rusi masovno sele sa Zapada prvobitno je objavljena na sajtu znak.com, portalu iz Jekaterinburga. Oni u svom tekstu navode petoricu neimenovanih zvaničnika koji su rekli da im je " nezvanično preporučeno" od strane Kremlja da se vrate u otadžbinu.

U izveštaju takođe piše da bi studenti koji su na školovanju u inostranstvu trebalo da se prebace na ruske univerzitete i tu nastave školovanje. Njihovi stariji rođaci bi trebalo da se vrate i da penziju provedu u Rusiji, a ukoliko se ne vrate ledi kazna.

Portparol Kremlja, Dimitrij Peskov rekao je da nije ništa čuo o navodnoj evakuaciji zvaničnika i njihovih porodica sa zapada.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track