Najnovije vesti

(VIDEO) IMA 97 ŽENA I HOĆE JOŠ VIŠE: Bog mi je tako naredio, inače bih imao samo dve
Foto: Prinstcreen Twitter

Poligamija na delu

(VIDEO) IMA 97 ŽENA I HOĆE JOŠ VIŠE: Bog mi je tako naredio, inače bih imao samo dve

Planeta

On ima 97 žena i ne planira da prestane sa ženidbama. To je, kaže, njegova nebeska misija, a oni koji šire lažne vesti o njegovoj smrti su, dodaje, samo zavidni.

Najpoznatiji nigerijski poligamista Mohamed Belo Abubakar (92) demantovao je nagađanja da je mrtav i i poručio da je "vrlo živ" i da i dalje planira da se ženi.Ovaj kontoverzni klerik tvrdi kako je poligamija njegova nebeska misija. "Ovo što radim je božansko. To je moj zadatak i nastaviću da ga ispunjavam do kraja", rekao je Abubakar za nigerijske novine Vanguard. Trenutno ima 97 žena, a većinu od svoje 185 dece je nadživeo, a lokalne islamske vlasti su ga optužile da vodi kult.

Abubakar se ženio 107 puta, a 10 puta se razveo. Svetsku slavu doživeo je 2008. godine kada je medijima objašnjavao situaciju sa svojih tadašnjih 86 žena. "Bog je tražio da ovo radim", rekao je on.Prema tamošnjim šerijatskim zakonima, muškarac istovremeno može imati četiri žene, pa mu je sud 2008. godine naredio da se razvede od 82 žene, ne bi li ostao sa četiri. On je to odbio.Ovo nije prvi put da su se pojavile spekulacije o njegovoj smrti.

Prvi put se to dogodilo 2012. godine nakon čega je takođe dao veliki intervju rekavši da glasine o njegovoj smrti šire oni koji zavide što je bog upravo njemu dao ovakvu božansku misiju i tada najavio da će nastaviti da se ženi do smrti.

"Da je do mene, imao bih možda dve žene, ali ovo što radim je od boga. Oni koji me kritikuju zbog broja žena moraju prestati jer je to rat protiv boga, njihovog stvoritelja", rekao je Abubakar.

(Net.hr)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...