(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ČIKO, HOĆE LI MI NOGA OPET IZRASTI Slike dece iz bolnica Alepa koje cepaju srce
Foto: Printscreen Youtube

Najveća tuga rata

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) ČIKO, HOĆE LI MI NOGA OPET IZRASTI Slike dece iz bolnica Alepa koje cepaju srce

Planeta -

Islamističke minobacačke granate padaju u deo koji drže vladine snage u Alepu svaki dan, ranjavajući sirijsku decu, dok lekari nemaju lekove da ublaže njihove bolove.

Devojčica Rem (13) izgubila je nogu u granatiranju, dok se vraćala iz škole pre nekoliko nedelja.

"Osećam se kao da mi je noga isečena", ispričala je Rem u prepunoj bolnici Alepa. Iako je imala sreću da preživi eksploziju, koja se desila samo metar od nje, prilagođavanje novoj realnosti izgleda da je teško.

"Da li će moja noga narasti kao ranije?", ​upitala je ona novinara. "Želim nogu nazad", požalila se.

Lekovi koji su joj dati protiv bolova nisu se pokazali dovoljno efikasnim, a lekari mogu malo da učine kako bi joj olakšali patnje.

"Nikada nisam zamišljao da se tako nešto moglo desiti sa mojom ćerkom", ispričala je njena majka. "Nemam reči da opišem ovu bol."

Sledeća vrata na intenzivnoj nezi, 6-godišnji dečak leži u komi što su ga pogodila četiri gelera u glavu. Lekari nisu u stanju da kažu da li će ikada probuditi, jer je šteta na njegovom mozgu ogromna.

"Koliko nehuman moraš biti da bi ciljao decu?", upitao je dečakov otac, obraćajući se islamskim militantima. "Šta je uradio da zasluži ovo? Koji je zločin on počinio protiv njih?"

Manje od trećine bolnica još uvek nije u funkciji u istočnoj Alepu, a ima samo 14 obučenih lekara.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track