BIZARAN SAVET: ANGELA MERKEL Božićne pesme i flauta lek za islamiste
Foto: Profimedia

Angela u zemlji čuda

BIZARAN SAVET: ANGELA MERKEL Božićne pesme i flauta lek za islamiste

Planeta -

Moramo decu i unuke naučiti da pevaju hrišćanske stihove ili ćemo izgubiti deo domovine, poručila Merkelova na sastanku

BERLIN - Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da zna da su mnogi u Nemačkoj zabrinuti zbog islamizacije, ali da ona zna kako se treba izboriti sa islamistima.

Sastanak je održan posle izbora u saveznoj državi Meklenburg-Vestern Pomeranija, gde je kancelarkina stranka osvojila svega nekoliko hiljada glasova više od desničarske Alternative za Nemačku.- Koliko božićnih pesama još znamo? I koliko ćemo tih pesama naučiti našu decu i unučiće? - upitala je Angela retorički govoreći o programu stranke koja sebe predstavlja kao čuvara katoličkih vrednosti.

BRUTALNO: Islamisti skuvali sedam dezertera!

Nasuprot svom ranije iznetom stavu da su muslimani postali integralni deo društva u Nemačkoj, Merkelova je priznala da u zemlji postoji velika zabrinutost zbog islama. Kancelarka je pozvala građane „da se podsete hrišćanske kulture kako bi odgovorili na izazove“.- Trebalo bi kopirati note i pitati neke od njih ko zna da svira flautu i pomogne - rekla je Merkelova.

Kada su neki od prisutnih zvaničnika stranke počeli glasno da se smeju, kancelarka je uzvratila:- Vrlo sam ozbiljna u vezi sa svojim predlozima. Ako to ne uradimo, izgubićemo deo domovine.

Kancelarkina ideja da se božićnim pesmama odgovori na islam i sve izraženije antiimigrantsko raspoloženje u zemlji privukla je pažnju drugih političara.

BAŠ KAD POMISLITE DA NE MOŽE GORE: Islamska država svoje dezertere žive zakopala

- Mislim da je to sjajan predlog. Dobro je kad ljudi pevaju božićne pesme i ja to radim. Ali misliti da se islamizacija Nemačke može zaustaviti sviranjem u flautu je previše - rekla je Beatris fon Štorh, poslanica Evropskog parlamenta i zamenik predsednika Alternative za Nemačku.Uoči praznika, deca u Nemačkoj tradicionalno sviraju na flauti ili klaviru pre nego što otvore svoje poklone.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track