KIM SE ZAOKRUŽIO KAO LOPTICA: Diktator ždere kao da nema sutra, evo šta najviše voli da jede i pije
Foto: Reuters

Otkrio njegov bivši kuvar

KIM SE ZAOKRUŽIO KAO LOPTICA: Diktator ždere kao da nema sutra, evo šta najviše voli da jede i pije

Planeta -

Severnokorejski diktator Kim Džong Un uz večeru popije i do deset flaša skupocenog francuskog vina, obožava švajcarske sireve, a najviše voli ementaler s kojim se susreo tokom studija u Švajcarskoj, rekao je njegov bivši kuvar.

Ovaj diktator je znatno dobio na težini u poslednjih godinu dana. Sada ima čak 130 kilograma, a za to može da se zahvali svojoj ljubavi prema finim evropskim delikatesima, ispričao je bivši porodični kuvar, Kenji Fudžimoto i dodao da osim problema s težinom, Kim sada ima i zdravstvenih problema kao što je dijabetes.

Ipak se ne odriče svojih najdražih poslastica.

Mediji nagađaju da je svoje kuvare poslao u Francusku kako bi naučili da naprave ementaler samo za njega, ali to se ipak nije pokazalo kao dobra ideja pa je Kim samo za svoje potrebe omogućio uvoz sira iz Evrope.

Fudžimoto je rekao da se Kim Džong Un hvalio time kako može da popije 10 flaša Bordoa za večerom s atraktivnim korejskim lepoticama, a zbog toga ima i problem s alkoholizmom.

Zbog takvog načina života, diktator pati i od gihta. Ta bolest je i kroz istoriju poznata kao "bolest kraljeva", a uglavnom se pojavljuje kao posledica gojaznosti.

Severnokorejci su sugerisali da bi debljina njihovog vođe mogla biti i namerna, kako bi što više ličio na svog pokojnog dedu Kim Il Sunga, koji je stekao kult ličnosti tokom 1980ih kad je Severnu Koreju pretvorio u jednostranačku socijalističku državu.

(Net.hr/ Express.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track