(VIDEO) SKANDAL ZA SKANDALOM: Novinarka CNN-a odavala Hilari pitanja za predizbornu debatu
Foto: Reuters

Nova afera

(VIDEO) SKANDAL ZA SKANDALOM: Novinarka CNN-a odavala Hilari pitanja za predizbornu debatu

Planeta -

Američka TV stanica CNN prekinula je veze sa političkom komentatorkom i privremenom predsednicom Demokratskog nacionalnog komiteta Donom Brazile pošto su procureli mejlovi u kojima se vidi da je savetnicima Hilari Klinton nudila unapred informacije o pitanju na predsedničkoj debati.

Brazileova se našla na udaru kritika početkom ovog meseca.

Tada je sajt Vikiliks objavio hakovani mejl iz kojeg se vidi da je ona možda bila ta koja je Klintonovoj kao kandidatkinji Demokratske partije za predsednicu SAD, odala informacije o pitanju koje se ticalo smrtne kazne, a postavljeno je tokom predizborne TV debate, koju je CNN organizovao u martu ove godine.

CNN pere ruke da "nikada nije omogućio Brazileovoj pristup bilo kom pitanju, pripremnom materijalu, listi učesnika, informacijama ili sastancima" uoči te debate. Međutim, Brazileova u jednom mejlu upozorava šefa Hilarine kampanje Džona Podestu da će u debati biti postavljeno pitanje žene s kožnim oboljenjem i sugeriše kako da demokratska predsednička kandidatkinja odgovori.

BRAK ISPUNJEN PERVERZIJAMA I PEDOFILIJOM PRETI HILARI Da li je ovo kraj njenog puta ka Beloj kući?

"Povremeno dobijem pitanja unapred", piše Brazileova Podesti u drugom imejlu i spominje pitanje smrtne kazne. "Poslaću vam još nekoliko", dodaje ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track