Najnovije vesti

VISKOVIĆ: Ako pobedi Tramp, SAD bi mogle da poboljšaju odnos prema Srbiji
Foto: Beta 23 12 2015

Analiza

VISKOVIĆ: Ako pobedi Tramp, SAD bi mogle da poboljšaju odnos prema Srbiji

Planeta

Profesor Fakulteta političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu Ivo Visković ocenio je za Tanjug da se posle predsedničkih izbora u SAD, koji će se održati u utorak, u odnosima sa Srbijom "velike promene neće dogoditi", ali da bi šanse za neke promene bile moguće pre ako pobedi Donald Tramp.

On je naveo da bi, uopšteno gledajući, "promena bila i u tome kada bi pobedila (demokratska kandidatkinja) Hilari Klinton kao prva žena predsednik".

Visković misli da "(republikanski kandidat) Donald Tramp, uz sve poštovanje prema njemu, ipak neke stvari u predizbornoj kampanji govori koje se niti mogu realno ostvariti niti će on kao predsednik biti toliko moćan da može takve promene da ostvari.

Naravno, ukoliko on pobedi, šanse za neke promene su veće, ali mislim da se suštinska američka spoljna politika, posebno prema našem regionu, neće bitnije promeniti", rekao je Visković uoči početka drugog dana Desetog regionalnog seminara politikologa na Kopaoniku.

Visković je dodao da "može doći po nekih finesa, do nekih nijansi, ali ono što je njihova suština ostaće i nadalje".

Trodnevni seminar na Kopaoniku organizuju Centar za društveni dijalog i regionalne inicijative (CDDRI) i Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta u Beogradu, uz podršku Ambasade SAD u Srbiji i Balkanskog fonda za demokratiju (BTD).

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...