KATOLIČKI RADIO OPTUŽIO GEJEVE ZBOG ZEMLJOTRESA: To je Božja kazna i posledica izvornog greha
Foto: AP

Bez tolerancije

KATOLIČKI RADIO OPTUŽIO GEJEVE ZBOG ZEMLJOTRESA: To je Božja kazna i posledica izvornog greha

Planeta -

Potres u srednjoj Italiji Božja je kazna zbog životnog partnerstva među istopolnim partnerima, objavio je katolički Radio Marija posle najintenzivnijeg zemljotresa u Italiji još od 1980. godine.

"S teološke tačke gledišta te su nesreće posledica izvornog greha, one su kazna za izvorni greh, iako se taj naziv ne sviđa", objasnio je anonimni voditelj radijskog programa i precizirao: "Dakle, božja kazna. Kao i uvrede porodice i digniteta braka, samog životnog partnerstva. Zovimo to božanskom kaznom", rekao je on malo gramatički zbrkano, ali sa jasnom idejom.

Radio Marija zna bolje i od Pape šta treba činiti u ime Božje: novinar Antonio Soći poručio je Franji da mu je bolje bilo da ostane u Italiji i "moli od Gospodina zaštitu", nego da ide u Švedsku i hvali Lutera, prenosi Hina.

Kad su novinari Nuci i Fitipaldi pred vatikanskim sudom oslobođeni optužbi za krađu papskih dokumenata, glavni urednik don Livio Fancaga je napomenuo "onima koji su dokumente prodali i onima koji su ih kupili da se Juda nakon zaključenja posla pošao obesiti". U Italiji je, usput, podsticanje na samoubistvo kazneno delo.

Vatikan je u petak osudio desničarski katolički radio."Te su opaske uvredljive za vernike i skandalozne za nevernike", rekao je zamenik državnog sekretara nadbiskup Anđelo Bećiju.

Od žrtava potresa je zatražio oprost zbog komentara izrečenih ove nedelju na Radiju Marija.Nadbiskup Bećia je takođe kazao da Radio Marija, koji je znao da dođe na udar kritika zbog antisemitskih komentara, "mora ublažiti ton govora" i pridržavati se poruke Crkve o milosrđu.

(Jutarnji.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja