ULJUKAJEV OTIŠAO REKOM BEZ POVRATKA: Putin nema više poverenje u njega zbog mita
Foto: AP

Afera koja je uzdrmala Kremlj

ULJUKAJEV OTIŠAO REKOM BEZ POVRATKA: Putin nema više poverenje u njega zbog mita

Planeta -

Portparol Kremlja Dimitrij Peskov javio je danas da je Uljukajev otpušten sa svih državnih funkcija jer je predsednik Vladimir Putin izgubio poverenje u njega posle afere o primanju mita.

Sud je ranije danas naložio da ruski ministar za ekonomski Razvoj Aleksej Uljukajev, optužen da je primio dva miliona dolara mita, bude u kućnom pritvoru dva meseca.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev izjavio je da ono što se dogodilo udarac i za vladu i za vlasti i naglasio da niko od ministara do gubernatora nema imunitet kada je reč o korupciji.

Medvedev je rekao da je potrebno sprovesti veoma podrobnu istragu, ali i naglasio da mu je potpuno neshvatljivo to što se dogodilo.

Uljukajev se danas pojavio pred sudom gde je odbacio optužbe da je primao mito, prenosi agencija Tas s.

"Nameravam da u potpunosti sarađujem sa istražiteljima", rekao je Uljukajev pred sudom.

Njegov advokat je rekao da nema dokaza da je Uljukajev primao mito, dok medij prenose, pozivajući se na meterijale iz suda, da su dva svedoka svedočila protiv njega.

Portparolka ruskog Istražnog komiteta Svetlana Petrenko je ranije danas izjavila da je Istražni komitet pritvorio Uljukajeva pod sumnjom da je primio dva miliona dolara kako bi njegovo ministarstvo dalo pozitivno mišljenje o "Rosnjeftovoj" kupovini 50 odsto deonica koje ruska država ima u naftnoj kompaniji "Bašnjeft".

"Pričamo o iznuđivanju mita, zajedno sa pretnjama upućenim predstavnicima (ruske većinski državne naftne kompanije) "Rosnjeft". Uljukajev je uhvaćen na delu prilikom primanja novca", rekla je za TAS S Petrenko.

Istražni komitet Ruske Federacije je saopštio da Uljukajevu preti zatvorska kazna od osam do 15 godina.

(RT/ Tanjug)

ULJUKAJEV NEGIRA KRIVICU: Ruski ministar tvrdi da nije primio mito!

(VIDEO) NAJVEĆE HAPŠENJE U VRHU KREMLJA: Ruski ministar uhvaćen kako prima 2 miliona dolara mita

OPTUŽNICA U REKORDNOM ROKU: Ruski ministar zvanično optužen za korupciju

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja