PUTIN I TRAMP ZAJEDNO PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE: Dve svetske sile kreću u konačni obračun sa džihadom
Foto: Rojters I Printscreen YT

Ujedinjenje dve sile

PUTIN I TRAMP ZAJEDNO PROTIV ISLAMSKE DRŽAVE: Dve svetske sile kreću u konačni obračun sa džihadom

Planeta -

Izabrani predsednik SAD Donald Tramp mogao bi da vrati na snagu sporazum koji je u septembru postignut sa Rusijom o zajedničkim vazdušnim napadima na teroriste u Siriji, navodi „Vašington post“, pozivajući se na predstavnike Pentagona i Stejt departmenta.

Predstavnici vojske i diplomate SAD su saopštili da će se pridržavati politike koju odredi nova administracija, ali izvori upoznati sa situacijom navode da će saradnja sa Moskvom biti najviše usredsređena na vraćanje na planove Obamine administracije o vazdušnim napadima u Siriji zajedno sa Rusijom, navodi list.

„Mi smo bili spremni za akciju i bićemo ponovo“, navodi list reči predstavnika Pentagona.

Predstavnik Stejt departmenta je saopštio da će plan, koji je bio predstavljen u septembru i koji je uključivao Zajednički izvršni centar Rusije i SAD za planiranje napada na objekte militanata, verovatno biti predstavljen novoj administraciji, saopštava list.

Ipak, naglasio je izvor, niko ne zna kakve akcije će preduzeti Tramp.

„U ovom trenutku sve su to spekulacije“, navodi izvor. Kako je saopšteno ranije, predsednik Rusije Vladimir Putin i novoizabrani predsednik SAD Donald Tramp u telefonskom razgovoru su se složili da je potrebno ujediniti napore u borbi protiv međunarodnog terorizma i ekstremizma.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track