ZARAŽEN HIVOM IMAO SEKS SA VIŠE OD STO DEVOJČICA: Monstruma iz Afrike čeka samo 5 godina robije
Foto: Printscreen YT

Čeka se konačna odluka suda

ZARAŽEN HIVOM IMAO SEKS SA VIŠE OD STO DEVOJČICA: Monstruma iz Afrike čeka samo 5 godina robije

Planeta -

HIV pozitivan Erik Aniva iz Malavije, koji je uhapšen u julu kada je priznao da je imao nezaštićen seks sa devojčicama mlađim od 12 godina kako bi ih pročistio, čeka presudu suda.

Predsednik Malavije Piter Mutarika je posle hapšenja pozvao žrtve da svedoče protiv Anive, ali niko se nije pojavio na suđenju.

Aniva se na sudu branio time da su ga porodice maloletnih devojčica zvale da bi učestvovao u "ritualu čišćenja" pri ulasku u pubertet. Na sudu su se pojavile samo dve žene koje su svedočile protiv ovog čoveka koga nazivaju "HIJENA". Jedna je ispričala kako su imali odnose pre nego što je praksa zabranjena, a druga da je uspela da pobegne pre seksualnog čina.

Ono što je najstrašnije u vezi ovog slučaja jeste činjenica da je čovek zaražen HIV-om imao nezaštićene odnose sa 104 žene.

"HIV je ubica, kako je mogao da učini ovako nešto? Taj čovek je sam đavo. Pohlepan, sebičan, da mogu da ga osudim dao bih mu doživotnu kaznu", ispričao je pastor Paul Mzimu.

Građani Malavije su tužni jer i pored 15-godišnje borbe sa ovom strašnom bolešću, programima i kampanjama, nisu daleko odmakli.

"Najveći problem je tradicija, ono što je Aniva učinio je zločin i ne sme da prođe nekažnejno. Ali treba da uhapse i druge članove zajednice koji su učestvovali u obredu#, rekla je Mesi Salira, socijalna radnica.

"Zašto optužiti samo Anivu, šta je sa roditeljima koji su učestvovali u obredu", pitao je Viktor Mango, direktor Centra za ljudska prava, edukaciju i pomoć u Malaviji.

Ukoliko ga osude, ovaj pohlepni muškarac dobiće najverovatnije samo petogodišnju zatvorsku kaznu.

(BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track