JAPANSKA ŠTAMPA: Ivanka Tramp viđena za ambasadorku SAD u Tokiju
Foto: Rojters

Nova karijera

JAPANSKA ŠTAMPA: Ivanka Tramp viđena za ambasadorku SAD u Tokiju

Planeta -

TOKIO - Ćerka novog predsednika SAD Donalda Trampa, Ivanka Tramp, mogla bi da bude imenovana za novog američkog ambasadora u Tokiju, piše danas japanska stampa.

Vest je objavljena pošto je Ivanka Tramp juče u Njujorku prisustvovala prvom sastanku svog oca, novoizabranog predsednika SAD, sa stranim državnikom - japanskim premijerom Šinzom Abeom.

Šinzo Abe s Ivankom Tramp i njenim suprugom Džaredom Kušnerom (Foto: Reuters)
Šinzo Abe s Ivankom Tramp i njenim suprugom Džaredom Kušnerom (Foto: Reuters)

Kancelarija japanskog premijera objavila je fotografije sa razgovora na kojima su Ivanka Tramp, Donald Tramp i Šinzo Abe. Njeno prisustvo na susretu Abe-Tramp nije zvanično obrazloženo. Nije poznato ni da li je sve vreme prisustvovala razgovoru.

"Retko se viđa da član porodice prisustvuje prvim zvaničnim sastancima i kada su nezvaničnog karaktera, ali nije iznenađujuće budući da se ona bavi politikom", rekao je stručnjak za međunarodne odnose sa Univerziteta Nigata Jošinobu Jamamoto, dodajući da je njeno prisustvo "u svakom slučaju bilo u stilu Trampovih".

Neki japanski mediji objavili su da bi moglo da se dogodi da Ivanka Tramp na mestu ambasadora SAD u Tokiju zameni Kerolin Kenedi, ćerku bivšeg predsednika SAD Džona F. Kenedija.Japanski premijer Šinzo Abe izjavio je da je uveren da će novoizabrani američki predsednik biti lider u koga će moći da ima "poverenja".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track