PUTIN OSTAVLJA SANKCIJE ZA HRANU SA ZAPADA: Embargo će trajati što je duže moguće
Foto: Thinkstock

Sve po starom

PUTIN OSTAVLJA SANKCIJE ZA HRANU SA ZAPADA: Embargo će trajati što je duže moguće

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da razume domaće proizvođače kojima uvođenje recipročnih mera na zapadne sankcije ide na ruku, dodavši da će ih Rusija na snazi držati „što je duže moguće“.

On je to izjavio na zasedanju foruma Opšteruskog narodnog fronta, koji je održan u Moskvi i na kojem je odgovarao na pitanja privrednika i društvenih radnika.

Na pitanje jednog poljoprivrednika iz Kalinjingradske oblasti do kada će na snazi biti mere koje je Rusija uvela protiv Zapada, objasnivši da su mu one bile od velike koristi, Putin je odgovorio:

„Sada ću reći jednu sasvim neočekivanu stvar, možda čak i kriminalnu iz vašeg ugla. Krajnji korisnik je zainteresovan da proizvod bude što boljeg kvaliteta i da košta što jeftinije, a krajnjih korisnika je daleko više nego proizvođača.

Upravo iz tog razloga moramo da stvaramo konkurentsko tržište. Međutim, prijatno mi je da tako nešto čujem, tako da reći ću vam tiho — što je duže moguće“, kroz osmeh je odgovorio Putin. Glavne teme Opšteruskog narodnog fronta su bila unutrašnja pitanja Rusije, počevši od školstva preko ekonomskih pitanja, pa sve do pitanja antiruskih sankcija.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja