Radikalni islamisti osnovali šerijatsku policiju, a  sud ih podržao
Foto: AP

Nemačko pravosuđe iznenadilo

Radikalni islamisti osnovali šerijatsku policiju, a sud ih podržao

Planeta -

Pripadnici policije su 2014. godine upozoravali posetioce noćnih klubova da se ne opijaju i slušaju muziku, a onima u salonima zabave da ne igraju igrice.

Grupa radikalnih islamista nije prekršila zakon kada je formirala patrole "šerijatske policije" koja je patrorilala i govorila ljudima da se ne kockaju, opijaju i slušaju muziku, utvrdio je nemački sud.

Ovu ultrakonzervativnu grupu vodio preobareni Šveđanin Sven Lau, koji je formiranje policije izazvao bes građana u gradu Vupetalu. Pripadnike ove policije je lako prepoznati jer nose prsluke na kojma piše "Šerijatska policija"Postoji zabrana nošenja političkih uniformi, ali bi ona bila prekršena da su one bile izuzetno napadne. Sud je utvrdio da nisu. Inače ovaj sud je isto presudio i prošle godine, ali je viši sud vratio slučaj na početak. Pripadnici policije su 2014. godine upozoravali posetioce noćnih klubova da se ne opijaju i slušaju muziku, a onima u salonima zabave da ne igraju igrice.Organizator LAu je jedan od najkontraverznijh propovednika islama u Nemačkoj i trentno mu se sudi zbog pomaganja jednoj terorističkoj grupi u Siriji. Slične patrola od malo nasilnijih pripadnika islamskih grupa viđene su u Londonu , Hamburgu i Kopenhagenu.Pogledajte još na portalu Newsweek.rs:Neprobojna tvrđava: Ovo je najbolje branjen grad na svetu (FOTO)Instrument budućnosti: Evo kako Betoven zvuči kada se svira na 167 elektronskih babuški (VIDEO)Bogata i neuspešna: Evo zašto islamska kinematografija "ne prolazi" na ZapaduPre svega, čovek: Šest mudrosti "najsiromašnijeg predsednika u istoriji" (FOTO, VIDEO)Svi njihovi botovi: Koliko ih imaju Rusija, Kina, Izrael...l

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja