(FOTO) LEČI RAK I HIV INSEKTICIDOM: Sveštenik vernicima prska otrovni sprej direktno u oči
Foto: Printscreen Facebook

Bolest

(FOTO) LEČI RAK I HIV INSEKTICIDOM: Sveštenik vernicima prska otrovni sprej direktno u oči

Planeta -

Južnoafrički sveštenik koji je nazvan "Propodvednik ukletih" našao se na udaru javnosti i crkve zbog prskanja svoje zajednice insekticidom, tvrdeći da može da izleči rak i HIV.

Samozvani prorok Letebo Rabalago sprej koji se zove "Smrt" prskao, između ostalog, u oči ljudima tvrdeći da može da izleči više bolesti.

Slike sveštenika su postavljene na društvenim medijima i pokazuju prskanje insekticida direktno u lice svojih sledbenika.

Uprkos kontroverzi, 24-godišnji sveštenik brani svoje postupke i tvrdi da "slavi Boga" svojim akcijama, tvrdi sajt Herald Live.

"To nije stvar inspiracije", rekao je on. "Kada je neko inspirisan onda ga kopirate. To nije stvar inspiracije. Niko me nije inspirisao. Samo verujem da Bog može sve. Možemo da koristimo sve u šta verujete da leči ljude", rekao je on.

Grupa pod nazivom Sloboda za religiju, koja predstavlja 88 velikih denominacija i crkvi u zemlji, tvrdi da su akcije akcije Rabalaga "nezakonite i ilegalne".

"Iako verujemo da Biblija uči da je Isus Hrist izlečio ljude na različite načine tokom svoje službe na zemlji, on je uvek to činio na način koji štiti njihovo dostojanstvo kao ljudskih bića stvorenih po liku Božjem", tvrde oni.

(RT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track