Najnovije vesti

OVAKO U VENECUELI UTERUJU POPUSTE: Pohapsili direktore fabrika igračaka zbog dizanja cena pred Božić
Foto: Printscreen Youtube

zaplenjene igračke dele siromašnoj deci

OVAKO U VENECUELI UTERUJU POPUSTE: Pohapsili direktore fabrika igračaka zbog dizanja cena pred Božić

Planeta

Venezuelanske vlasti uhapsile su direktore dve fabrike igračaka i zaplenili gotovo četiri miliona komada igračaka koje će podeliti sirotinji.

Vlasti su proizvođače optužile da su naduvali cene uoči Božića, iako su prošle nedelje dobili službeno obaveštenje od vlade da spuste cene igračaka i još nekih proizvoda za 30 posto.

"Reč je o populističkom potezu koji će da nas otera u bankrot", rekao je jedan od proizvođača. Međutim sa njim se ne slaže agencija za zaštitu potrošača, iz koje tvrde da je distributer igračaka Kreisel povukoa sa zaliha stare igračke i sada ih preprodaje uz maržu od 50.000 posto.

"Nama su naša deca sveta i nećemo da ih pljačkaju za Božić", poručuju iz agencije.Ovo nije prvi puta da su u Venezueli vlasti odlučile da 'uteraju popuste' uz vojsku kao osiguranje. Slična situacija bila je i 2013., samo što se tada radilo o snovnim životnim namirnicama, hlebu, brašnu, mleku...

Iako bogata naftom, Venezuela grca u siromaštvu, s obzirom da su cene nafte poslednjih godina pale. Međunarodni monetarni fond predviđa da će iduće godine Venezuelu pogoditi inflacija od 2.000 posto.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...