(VIDEO) FBI OBJAVIO TAJNI DOKUMENT:  Evo kako izgledaju leteći tanjiri i vanzemaljci!
Foto: Printscreen Youtube

misterija ipak ostaje

(VIDEO) FBI OBJAVIO TAJNI DOKUMENT: Evo kako izgledaju leteći tanjiri i vanzemaljci!

Planeta -

FBI ima veliku bazu podataka koja je dostupna na internetu, a najpopularniji dokument koji su objavili je iz 1950. godine i zove se "Hotel memo".

Reč je o dokumentu koji sadrži samo dva pasusa, a u njimu su navodni opisi letećih tanjira i vanzemaljaca. Zato nije ni čudo da je upravo ovaj dokument koji je nastao 22. marta 1950. najčitaniji u FBI-ovoj onlajn bazi. Dokument je postavljen 2011. godine.

Napisao ga je Gaj Hotel, tadašnji čelnik FBI-ovog odeljenja u Vašingtonu. On je u dokumentu opisao svedočenje jednog istražitelja vazdušnjih snaga koji je navodno video tri leteća tanjira i vanzemaljsku posadu koja je upravljala njima.

Tanjiri su bili "okrugli sa centralnim delom koji je imao prečnik od pedesetak metara". U dokumentu je opisan i izgled vanzemaljaca koji izgledaju slično kao ljudi, samo su bili mnogo manji. Odeveni su bili u odeću kakvu nose probni piloti. Naravno, ovaj dokument mnogima je odmah postao dokaz postojanja vanzemaljskog života.

No, za FBI je, kako su objavili na svojim stranicama, ovo samo "nepotvrđeni izveštaj kog nikad nisu detaljnije pregledali".

"Kad smo 2011. godine objavili dokument neki su mediji napisali kako Hotel memo služi kao dokaz pada UFO-a u Rozvelu. "The Hottel memo" nije nikakav dokaz postojanja NLO-a, to je jednostavno tvrdnja iz druge ili treće ruke koju nikad nismo istražili.

Neki ljudi veruju da dokument predstavlja prevaru, no nemamo informacija ni o tome. Svejedno, misterija ostaje", komentarisao je na svojim stranicama FBI ovaj dokument.

(index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track