IMAO JE SVE A ONDA JE DOBIO PAKLENI POZIV: Izvinite, morate da se vratite u zatvor još 90 godina
Foto: Printscreen Youtube

Uništila ga administrativna greška

IMAO JE SVE A ONDA JE DOBIO PAKLENI POZIV: Izvinite, morate da se vratite u zatvor još 90 godina

Planeta -

Bivši pljačkaš koji je pre osam godina greškom pušten iz zatvora, pre dve godine primio je telefonski poziv iz noćne more.

"Dobar dan. Zamolili bi vas da se vratite natrag u zatvor i odslužite preostalih 90 godina kazne", javili su sa suda 38-godišnjem Reneu Lima-Marinu. Bivši pljačkaš poslušao je njihov zahtev i vratio se iza rešetaka.

Ovaj slučaj zabavlja američku javnost već neko vreme, američki mediji su ovu odluku proglasili "groznom", a kada vidite šta se događalo u poslednjih 16 godina, jasno je i zašto. Lima-Marin je 2000. godine zbog oružane pljačke i otmice dobio čak 98 godina zatvora.

Punih osam godina bio je uzorni zatvorenik, nije bilo baš nikakvih problema s njim i 2008. godine je pušten na uslovnu. Bio je lud od sreće, nije mogao da veruje kada je izašao iz zatvora, ali nije imao pojma da se sve to dogodilo zbog - administrativne greške.

U međuvremenu Limin život se totalno promenio. Oženio se svojom starom ljubavi, dobio dvoje dece, pronašao je odličan posao i kupio lepu kuću. Problemi sa zakonom su bili prošlost, čak mu je istekla i uslovna kazna.

Njegov život bio je idiličan sve do 2014. godine kada su u tužiteljstvu primetili grešku i naredili mu da se vrati u zatvor. Prošle srede očajni Lima je uputio apel sudiji da ga oslobodi i dopusti mu da se brine o porodici. U sudnici se gušio u suzama i objašnjavao da prolazi kroz najteže doba u životu i da je na rubu živčanog sloma.

"Trebalo bi da se brinem za porodicu, odvešću sinove na pravi put... A sada nemam ništa sve ste mi uzeli! Znam, bio sam glupi klinac koji je napravio groznu grešku, ali ovo ne zaslužujem", urlao je Lima.

Međutim, sudija Karlos A Samur još ne želi da donese odluku poručivši da mora da bolje prouči slučaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track