ONA JE PRVA IMENOVANA ŽRTVA BERLINSKOG MASAKRA: Došla sa mužem na odmor a ubio je terorista
Foto: Printscreen Twitter

Nesrećna sudbina

ONA JE PRVA IMENOVANA ŽRTVA BERLINSKOG MASAKRA: Došla sa mužem na odmor a ubio je terorista

Planeta -

Prva imenovana žrtva napada kamionom u Berlinu je Izraelka Dalija Elijakim, dok se njen suprug Rami trenutno bori za život.

Oni su zajedno došli na odmor u Berlin i šetali se božićnim sajmom kada se desio napad. Ona je poginula na licu mesta dok se Rami nalazi u komi. Njihova deca Ranija i Dalije odmah su došla iz Izraela da bi bili sa ocem.

Prijatelj poginule Dalije Moše Egoz rekao je da je nesrećna žena bila "dobra i neiskvarena duša", a da su njih dvoje voleli da putuju za Božić.

"Ja ne mogu da verujem da se ovo dogodilo", rekao je šokirani Moše.

Španski student Injaki Elakurija (21) nalazio se nekoliko metara od stradale žene, a njemu je kamion smrvio noge. "Čula se jaka buka i onda sam se okrenuo. Kamion je bio metar iza mene i nisam nisam stigao da ga izbegnem. Pao sam, a onda mi je prešao preko obe noge", rekao je Injaki.

Druga žrtva napada najverovatnije je Italijanka Fabricija di Lorenco, mada se ona još uvek vodi kao nestala. Na licu mesta pronađeni su njena lična i karta za metro a od te večeri se nikome nije javljala. Ona je živela i radila u Nemačkoj.

U kamionu je pronađeno i telo vozača iz Poljske Lukaša Urbana (37) koga je napadač Anis Amri iz Tunisa, izbo nožem a kasnije i upucao.

(Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track