DONALD TRAMP: Svet je pre moje pobede bio sumorno mesto bez nade
Foto: Printscreen YouTube

Samouveren

DONALD TRAMP: Svet je pre moje pobede bio sumorno mesto bez nade

Planeta -

Novoizabrani predsednik SAD je putem Tvitera izneo tvrdnju da su zbog njegove pobede u trci za Belu kuću potrošnja za božićne praznike bila više od biliona dolara.

"Svet je bio sumorno mesto pre nego što sam ja pobedio - nije bilo nade. Sada je vrednost tržista porasla za skoro deset odsto i potrošnja za Božić je iznosila više od bilion (hiljadu milijardi) dolara!", naveo je Tramp u jučerašnjoj poruci.

On je takođe u dva odvojena tvita izneo tvrdnju da je svojoj dobrotvornoj fondaciji dao "milione dolara, a ona je primila i prikupila još milione, SVE je dato u dobrotvorne svrhe, a mediji to neće da jave!", kao i da njegova fondacija "za razliku od većine fondacija, nije isplaćivala naknade, iznajmljeni prostor, plate niti imala bilo kakve troškove, 100 odsto novca ide u divne dobrotvorne svrhe!"

Tramp je u subotu izjavio je da namerava da zatvori svoju kontroverznu filantropsku fondaciju kako bi izbegao bilo kakav sukob interesa tokom svog predsedničkog mandata, prenosi AFP.

Trampova dobrotvorna fondacija našla se pod pojačanom pažnjom i istragom njujorškog tužioca zbog više pitanja, uključujući i to koliko joj je novca on tačno dao, prenosi francuska agencija.

Trampovi kritičari tvrde da je nemoguće da on bude predsednik a da ne dođe u sukob interesa ukoliko se u potpunosti ne bude odvojio od svih svojih dobrotvornih aktivnosti i poslovnih interesa, navodi AFP."

Fondacija je učinila ogromna dobra dela tokom godina i dala doprinose u milionima dolara bezbrojnim grupama, uključujući veterane, pripadnike policije i decu", izjavio je Tramp.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

On je dodao da je ipak odlučio da svoje filantropske ciljeve ispuni na drugi način kako bi izbegao bilo kakav konflikt interesa dok bude obavljao dužnost predsednika SAD.

(Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track