OSNIVAČ FEJSBUKA PREŠAO U VERNIKE: Izjašnjavao se kao ateista, ali sada kaže da je vera važna
Foto: Reuters 19 11 2016

Promenio se

OSNIVAČ FEJSBUKA PREŠAO U VERNIKE: Izjašnjavao se kao ateista, ali sada kaže da je vera važna

Planeta -

Prošlog vikenda osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg objavio je čestitku svojim fanovima na toj društvenoj mreži povodom Božića i Hanuke.

U komentarima ispod objave jedan od korisnika postavio mu je pitanje o njegovoj veroispovesti, tačnije, pitao ga je da nije on ateist. Zakerberg je odgovorio: "Ne. Odrastao sam kao Jevrejin nakon čega sam prošao kroz jedno razdoblje u kom sam preispitivao stvari, ali sada verujem da je vera vrlo važna".

Korisnik ga je potom upitao zašto FB onda ne obaveštava ljude da je Isusov rođendan, na šta se Zakerberg našalio: "Zar si prijatelj s Isusom na Fejsbuku?".

Zakerberg se godinama javno (i na FB) izjašnjavao kao ateista, zajedno sa svojom suprugom Prisilom. Nedavno je potpuno uklonio polje "religijska uverenja" iz svoje biografije na FB.

Ranije ove godine Zakerberg se sa suprugom susreo s Papom Franjom da bi razgovarali o načinima na koje tehnologija može pomoći siromašnima. Rekli su mu da "se dive njegovim porukama milostinje i načinima na koje komunicira s ljudima svih veroispovesti širom sveta".

"Bio je to susret koji nikada neću zaboraviti. Možete osetiti njegovu toplinu i dobrotu i koliko duboko mu je stalo do pomaganja ljudima", rekao je tada Zakerberg.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track