(VIDEO) PREDVIDEO BREGZIT I TRAMPOV DOLAZAK: EU će se raspasti do kraja 2017!
Foto: Printscreen I Profimedia

Nova bomba škotskog profesora

(VIDEO) PREDVIDEO BREGZIT I TRAMPOV DOLAZAK: EU će se raspasti do kraja 2017!

Planeta -

PROVIDENS - Škot Mark Blajt, profesor američkog Univerziteta Braun koji je predvideo Bregzit i pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD, sada predviđa da će se Evropska unija raspasti do kraja ove godine.

Blajt, koji predaje političku ekonomiju, uz već navedena predviđanja, predvideo i rezultat italijanskog referenduma o ustavnim promenama čiji je negativni ishod naterao na ostavku premijera Matea Rencija.

On tvrdi da će se EU raspasti i to možda čak i pre nego što Velika Britanija pokrene raspravu o članu 50 Lisabonskog sporazuma EU, što je početak formalnog procesa izlaska iz Unije. Uz to, Blajt u intervjuu Bi-Bi-Siju tvrdi da bi za Francusku kobne posledice mogla da ima i politika sprečavanja izbora za predsednicu države Marin Le Pen koja ima veliku podršku u biračkom telu, prenosi Index.hr.

"Imamo izbore u Francuskoj koji se približavaju, u kojima je jako uverljiva opcija pobede Nacionalnog fronta u prvom krugu. Tada će svi u Francuskoj organizovati veliku koaliciju koja će pokušati da spreči njen izbor", rekao je Blajt.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track