Najnovije vesti

TURSKI VICEPREMIJER: Napadač iz Reine verovatno Ujgur
Foto: Printscreen Tweet

Kineski džihadista

TURSKI VICEPREMIJER: Napadač iz Reine verovatno Ujgur

Planeta

ANKARA - Turski vicepremijer Vejsi Kajnak izjavio je danas da je napadač koji je tokom novogodišnje noći ubio 39 ljudi u istanbulskom noćnom klubu "Reina" verovatno Ujgur, pripadnik muslimanske manjine iz severozapadnog dela Kine.

"Turska je utrdila njegove moguće lokacije i veze", rekao je Kajnak u intervjuu za tursku televiziju A Haber, prenosi Rojters.

Kajnak je naveo da ne isključuje mogućnost da je napadač pobegao u inostranstvo, ali je dodao da će operacije koje se vode na teritoriji Turske verovatnije doneti rezultate. Napadač je delovao samostalno, ali je moguće da je imao pomoć, dodaje on.

Turska policija je jutros na obodima Istanbula uhapsila nekoliko pripadnika lokalne zajednice Ujgura, muslimana koji žive u Kini, u novim racijama izvedenim u vezi sa napadom na novogodišnju noć u noćnom klubu "Reina". Akcija je sprovedena na osnovu dojava, javlja Anadolija i dodaje da su uhapšeni osumnjičeni za "pomaganje i podršku" napadaču iz "Reine".

Juče je u Turskoj uhapšeno najmanje 39 osoba osumnjičenih za veze sa napadom za koji je odgovornost preuzela Islamska država. Turske vlasti su navele da su identifikovale napadača, koji je navodno nakon masakra pobegao taksijem, ali nisu objavile njegovo ime.

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...