NAKON KAMIONA SMRTI DŽIHADISTI SPREMAJU NOVO ORUŽJE: I biće dostupno bukvalno svakom ludaku
Foto: AP 11 12 2016

Spremaju nove zločine

NAKON KAMIONA SMRTI DŽIHADISTI SPREMAJU NOVO ORUŽJE: I biće dostupno bukvalno svakom ludaku

Planeta -

U najnovijem broju svog časopisa u kom pozivaju na borbu protiv "krstaša" i u kom opisuju taktike borbe, pozvali su sve koji im se žele pridružiti u borbi da to učine vatrom.

Za razliku od dosadašnjih napada, za koje je bilo potrebno dosta oružja ili otimanja kamiona kao što je slučaj bio u Berlinu, ovde je način napada u potpunosti pojednostavljen što predstavlja još veću opasnost.

“Ovo je brza opcija za bilo koga ko se želi pridružiti pravednoj borbi terora”, stoji u novom broju časopisa Rumiyah koji poziva na borbu vatrom.

U časopisu opisuju kako bilo ko može dovesti celu naciju u stanje straha uz jako malo materijala koji su im potrebni za napad. U dugačkom tekstu čiji je naslov “Napadi vatrom” najpre su odali počast svojoj "braći koje su tekstovi u časopisu nadahnuli za napade kamionom na pešake". Potom u strašnom tekstu nastavljaju da opisuju nove metode kako ubijati nevine osobe.

U tekstu pišu o tome kako je podmetanje požara kroz istoriju imalo važnu ulogu u modernom načinu ratovanja kao i u gerilskoj borbi ali i u terorističkim napadima. Preuzeli su sebi i zasluge za napad vatrom u Rusiji, u gradu Losino - Petrovsky gde je spaljena fabrika nameštaja i fabrika hemikalija pored nje.

Džihadisti s ponosom pišu o onome što nazivaju svojim uspesima i raduju se donošenju još terora na svet, posebno onima koji su, kako oni to kažu ‘prljavi krstaši’. Njihov cilj je uništiti vlasti, uništiti imovinu, uništiti živote što većeg broja ljudi u promovisanju sebe i svoje države, svojih ciljeva. “Naučili smo odvratne krstaše lekciju o tome kako destruktivan može biti tako jednostavan napad. Podmetnuli smo vatru u prizemlju, a ona se raširila i gorela još tri dana. Time smo izazvali velike finansijske gubitke ruskim krstašima", pišu džihadisti

U strašnom tekstu govore kako žele krstaše vatrom poslati do vatre pakla, a primarnim ciljem nazivaju uništenje krstaške imovine.

Opisani su i načini na koje se može preuzeti i odgovornost za napad, valjda kako sama Islamska država ne bi naknadno morala preuzimati odgovornost. Savetuju pisanje poruke bojom ili markerom blizu mesta napada kako bi se znalo ko je odgovoran. Druga je opcija preuzeti odgovornost na komadu papira koji trebaju vezati za ciglu i ubaciti je kroz neki prozor blizu mesta napada. Zaključak teksta govori da će Alah nagraditi i one koji naprave štetu nevernicima, iako ih nisu ubili, jer ni jedno dobro delo ne prolazi bez nagrade

Kao da sve ovo nije dovoljno, odabrali su i metu. Pozivaju na napad uz fotografiju baptističke crkve u Dalasu. Sveštenik Robert Džefris iz te crkve je govorio razne stvari o katoličanstvu i homoseksualnosti, ali ono što je džihadistima zasmetalo je to što je proglasio islam zlom religijom koja promoviše pedofiliju. Pozivaju na uništenje popularnog mesta na kom se skupljaju "nevernici", i to na uništenje vatrom, uz fotografiju njujorških vatrogasaca koji gase zgradu u plamenu.

Bonus video

KAMION UBICA SEJAO SMRT U BERLINU: Evo šta znamo do sada

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track