ISPLIVALI NOVI DOKAZI O HITLEROVOJ SMRTI: Nije se ubio, pobegao je tajnim prolazom i odleteo dalje
Foto: AP 22 2 2015

Kontraverzni podaci

ISPLIVALI NOVI DOKAZI O HITLEROVOJ SMRTI: Nije se ubio, pobegao je tajnim prolazom i odleteo dalje

Planeta -

Bezbednosni stručnjaci istraživali su mogućnost da je Adolf Hitler mogao da pobegne nepovređen iz svog berlinskog bunkera i da se skloni u Južnu Ameriku.

Iako je poznato da je nacistički lider zvanično počinio samoubistvo nakon što su saveznici srušili njegovo "carstvo", nova obaveštajna dokumenta ukazuju da se to možda i nije desilo.

Umesto da završi svoj život u svom utvrđenom berlinskom bunkeru, postoje tvrdnje da je vođa nemačkog Trećeg rajha možda lažirao sopstvenu smrt kako bi izbegao pravdu.

Dejli mejl piše da su obaveštajni stručnjaci "prečešljali" preko 14.000 otkrivenih dokumenata koji nude alternativnu verziju priče o tome kako je Hitlerov život zaista završen.Bivši operativci CIA Bob Ber i Tim Kenedi istraživali su neobične tvrdnje kao deo najnovijeg serijala jednog poznatog istorijskog kanala.

Jedan dokument britanske obaveštajne službe pokazuje je jedan nemački pilot izveo Hitlera iz Berlina 29. aprila 1945. godine - dan pre nego što se mislilo da se ubio zajedno sa suprugom Evom Braun.Iako ovo nije dovoljno da potvrdi teoriju, dvojica obaveštajaca našli su neoborive dokaze koji ukazuju da sve što znamo o smrti nacističkog vođe može biti pogrešno.

Takođe navode da postoje dokazi o tajnom izlazu iz Hitlerovog bunkera, koji je mogao da iskoristi kako bi izbegao pravdu dok su ruske snage marširale po Berlinu.Ovaj, do sada nepoznati, peti izlaz iz Hitlerovog skrovišta navodno je vodio do piste koju je Firer mogao da iskoristi da pobegne iz zemlje uz pomoć pilota.

Štaviše, jedan SS oficir je navodno video Hitlera u Danskoj pre nego što je promenio avione i pobegao u Evropu - sa svojim znamenitostima navodno postavljenim da započne novi život u Argentini.

Prema bivšem agentu Baeru, Hitler je planirao da izgradi novi Rajh u Južnoj Americi nakon što su njegovi planovi za nacističku dominaciju Evropom osujećeni od strane saveznika.

Dokaz je čak otkriveno vojno skrovište u Argentini gde je Hitler mogao da ode, s obzirom da je Argentina bila odredišni izbor za hiljade izbeglih nacista posle Drugog svetskog rata.

(The Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track