(VIDEO) BRITANCI POBESNELI ZBOG SLOVAČKOG GRAFITA: Napisali im na jezeru ZBOGOM!
Foto: Printscreen Youtube

Frka zbog Bregzita

(VIDEO) BRITANCI POBESNELI ZBOG SLOVAČKOG GRAFITA: Napisali im na jezeru ZBOGOM!

Planeta -

Slovaci iz Bitče, mesta na severozapadu zemlje, uputili su Velikoj Britaniji šaljivi protest zbog Bregzita i naslikali na zaleđenom lokalnom ribnjaku britansku zastavu, ispisavši "Goodbye", čime su nehotice naljutili Britance koji su to shvatili kao da ih Slovaci drsko teraju iz Evrope.

Zastavu i oproštaj na ledu nacrtala je grupa Slovaka koji na duhoviti način na svom ribnjaku preko zime ukazuju na probleme današnjeg sveta, a pomagali su im i tinejdžeri iz obližnjeg doma za napuštenu decu.

"Prvo smo želeli da farbom za prehrambene proizvode na ledu naslikamo slavnu Pikasovu 'Gerniku', ali to bi bilo mnogo teško. Hteli smo ovim da ukažemo na to da Velika Britanija ne bi trebalo da napušta EU. To je vid protesta. Živimo u vremenu kada bi trebalo da se spajamo i budemo zajedno", rekao je za slovački portal Topky.sk organizator akcije Roman Grešak.

Mediji u Velikoj Britaniji shvatili su, međutim, šaljivi protest zbog Bregzita kao drsko teranje Velike Britanije i ledeni oproštaj od nje.

Roman Grešak je naveo da grupa iz Bitče i on nisu nikakvi "umetnici", kako su ih nazvali britanski mediji, već samo obični ljudi koji na neobičan način ukazuju na probleme koje muče Slovake u EU.

"A usput smo se lepo zabavljali i uživali u danu provedenom napolju", rekao je Grešak.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track