ŠIKANIRANJE NA FRANKFURTSKOM AERODROMU: Singapurku terali da pokaže grudi i dokaže da doji bebu!
Foto: Profimedia

Sramota

ŠIKANIRANJE NA FRANKFURTSKOM AERODROMU: Singapurku terali da pokaže grudi i dokaže da doji bebu!

Planeta -

Gajatiri Bose 33-godišnja majka iz Singapura koja je putovala bez deteta, prošla je "ponižavajuće i traumatsko iskustvo" na aerodromu u Frankfurtu kada se zbog pronađene pumpice za dojenje, morala pred policajkom ručno izdajati kako bi dokazala da su joj grudi pune mleka, prenosi BBC.

Nakon što je u njenoj ručnoj prtljazi prilikom prolaska kroz rentgen uočen predmet za koji je kazala da se radi o pumpici za izmlazanje mleka, službenica beznednosti je pozvala na stranu i nepoverljivo upitala: "Dojite? A gde vam je beba? Ostala u Singapuru?"

Potom ju je, kako prepričava Bose, odvela u posebnu prostoriju gde ju je dodatno ispitivala da bi joj na kraju naredila da otkopča bluzu i dokaže laktaciju.

"Zatražila je da otkopčam bluzu i pokažem grudi, a onda me upitala kako to da nemam ništa prikačeno za grudi ako dojim i izmlazam mleko. Morala sam da joj objasnim da ne postoji neka spravica koji bi bila trajno spojena s grudima", kazala je Bose i dodala da je potom morala ručno stiskati svoje grudi i pokazati kako izmuzava mleko.

"Bila sam u potpunom šoku (...) tek kada sam izašla iz sobe shvatila sam šta se upravo dogodilo. Počela sam da plačem, bila sam potresena. Tih 45 minuta je bilo ponižavajuće i traumatizovano iskustvo", kazala je majka trogodišnjeg deteta i sedmomesečne bebe.

Policajka je potom testirala i očistila pumpicu i predala joj pasoš, nakon čega je smela da se ukrca u avion za Pariz. Kada joj je rekla da se tako ne bi smelo da tretiraju ljude, policajka je nonšalantno odgovorila da je "sve gotovo i neka ide".

Bose je zatražila njeno ime koje joj je službenica granične policije napisala na papiru i sada razmatra pokretanje tužbe.

"Poštujem potrebu za sigurnosnim proverama sumnjivih predmeta, ali takav napad i grubo vređanje nečije intime je definitivno previše", kazala je Bose.

Kristian Altenhofen, portparol nemačke savezne policije na frankfurtskom aerodromu je rekao da ne može da komentiše taj incident zbog "zaštite podataka", ali da mere koje su primenjene na dojilji ne spadaju u uobičajenu praksu.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track