TURSKA PRAVI KALIFAT NA JUGU UKRAJINE: Osmanska imperija se ponovo rađa!
Foto: Printscreen/Facebook

Naseljavanje

TURSKA PRAVI KALIFAT NA JUGU UKRAJINE: Osmanska imperija se ponovo rađa!

Planeta -

Turska namerava da finansira izgradnju "prigradskih naselja" u Hersonskoj oblasti na granici sa Krimom za migrante sa poluostrva — krimske Tatare, prenose ukrajinske televizije.

"U ovom trenutku turski investitori očekuju da im se dodeli zemlja za izgradnju. Kuće će se graditi nedaleko od administrativne granice sa Krimom", prenosi televizija "1+1".

"Najavljena turska izgradnja hiljada stanova u Ukrajini najvećim delom će se nalaziti u Hersonskoj oblasti. Razmatramo kao opcije tri glavna prelaza sa Krima, kako bismo tamo izgradili kompaktna naselja krimskih Tatara. Ta naselja će se naseljavati onima koji se već nalaze na teritoriji Ukrajine i nemaju sopstvenu kuću", izjavio je novinarima član Medžlisa Reza Ševkijev.

U junu 2016. godine gradski savet Hersona izglasao je izdvajanje dela zemlje za izgradnju džamije u gradu u turskom stilu, sa ogromnim kupolama i minaretima.

U 2016. godini poslanik iz Hersona Aleksej Žuravkov saopštio je da se u oblasnom centru sve češće pojavljuju grafiti na turskom jeziku, u kojima piše da se ovaj region naziva muslimanskim ili turskim i da će se vratiti u sastav Osmanske imperije koja se ponovo rađa.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

Kurir TV: Zašto je MIG 35 bolji od F 35?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track