ŠEIK BRANI TRAMPOVU UREDBU : Čovek je u pravu!
Foto: PrintScreen YT, AP

razumeju se

ŠEIK BRANI TRAMPOVU UREDBU : Čovek je u pravu!

Planeta -

Šef diplomatije Ujedinjenih Arapskih Emirata šeik Abdulah bin Zajed Al Nahjan prvi je zvaničnik neke od zemalja Persijskog zaliva koji je stao u odbranu Trampove uredbe o zabrani ulazaska u SAD državljanima sedam pretežno muslimanskih zemalja.

Al Nahjan je na konferenciji za medije, posle sastanka sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim sa kojim je u Abu Dabiju govorio o ratu u Siriji i drugim regionalnim pitanjima, rekao da je SAD imala pravo da donese “suverenu odluku” i da veruje da ta odluka nije zabrana usmerena na muslimane.

Donald Rramp (Foto Reuters)
Donald Rramp (Foto Reuters)

On je naveo da veruje tvrdnjama američke administracije da potez nije zasnovan na religioznim stavovima i primetio da većina svetskih zemalja sa većinski muslimanskim stanovništvm nije na listi.

“Ovo je privremena zabrana i biće revidirana za tri meseca, tako da je važno da se to ima u vidu. Neke od zemalja na ovoj listi imaju strukturalne probleme i trebalo bi da pokušaju prvo da reše te probleme i te okolnosti, pre nego što pokušaju da reše problem sa SAD”, rekao Al Nahjan.

UAE su jedan od najbližih saveznika SAD u arapskom svetu i sarađuju na vojnom, kao i na komercijalnom planu. Osim što su najveće arapsko tržište američke robe za izvoz, Emirati imaju i bliske veze sa novim američkim predsednikom Trampom.

Novi golf teren i građevinski kompleks u Dubaiju nose njegovo ime, a kancelarija turističke organizacije Abu Dabija nalaze se u Trampovoj zgradi “Tramp tauer” u Njujorku.

(CdM)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track