(VIDEO) BOLESNE OPSESIJE SERIJSKIH UBICA: Svi su bili izopačeni i imali istu osobinu - fetiš
Foto: Profimedia

Fetiš

(VIDEO) BOLESNE OPSESIJE SERIJSKIH UBICA: Svi su bili izopačeni i imali istu osobinu - fetiš

Planeta -

Ove monstruozne ubice od malih nogu pokazivali su znake izopačenosti, a sve ih povezuje jedna opsesija: imali su veoma čudne fetiše, a zaluđenost njima navela ih je na jezive zločine.

Jedan je skupljao lišće, drugi isecao rupe u ženskoj odeći, treći sekao ženama kosu u autobusima...

Metju Hofman - drveće

Kad su policajci ušli u kuću 30-godišnjeg Metjua Hofmana, zasulo ih je lišće. Do kolena su gazili kroz lišće i strahovali na šta će nagaziti, a u svim prostorijama ležale su stotine džakova pune lišća. Zlikovac je od malena bio opsednut drvećem i lišćem, pa je jedno vreme radio kao baštovan.

Mala Sara (13) ležala je svezana u podrumu, neznajući da joj je Hofman pobio porodicu (Foto: Printscreen YouTube)
Mala Sara (13) ležala je svezana u podrumu, neznajući da joj je Hofman pobio porodicu (Foto: Printscreen YouTube)

U podrumu su pronašli 13-godišnju devojčicu Saru Mejnard, koju je oteo nekoliko dana ranije. Malenoj su ruke bile zavezane, a bila je obučena samo u kesu za đubre. Ležala je na "krevetu od lišća" i plakala jer joj je na oči ubio psa. Pitala je da li može u školu, jer je već mnogo propustila. Sirotica nije znala da joj je Hofman pobio celu porodicu.

Kuća je bila puna lišća (Foto Kancelarija tužioca Okruga Noks)
Kuća je bila puna lišća (Foto Kancelarija tužioca Okruga Noks)

Provalio je u stan i ubio njenu majku, mlađeg brata i dečaka iz komšiluka. Isekao ih je na komade i sakrio u unutrašnjost šupljeg drveta. Kad su ga uhvatili, priznao je sve i završio na doživotnoj robiji.

Rodžer Riz Kib - sekao žensku odeću

Rodžer Kib je pokazivao znake izopačenosti mnogo pre nego što je postao ubica poznat pod nadimkom "Davitelj I-5". Bežao je iz škole i krao žensku odeću, pa je isecao rupe majčinim makazama. Provalio je u 13 skladišta i lagao da je bio otet. Terorisao je severnu Kaliforniju od 1977. do 1987. Zlostavljao je, silovao i ubio sedam žena, a zatim im je sekao rupe u odeći. Nekima je sekao kosu i umotavao je u njihov veš.

Uhvaćen je i osuđen na 25 godina robije za ubistvo jedne žrtve, Darsi Frankenpol (17), ali forenzičari su uspeli da ga povežu sa još šest nerešenih zločina. Priznao je ubistva da bi izbegao smrtnu kaznu i sada čeka smrt u zatvoru. Istražitelji smatraju da je broj njegovih žrtvi mnogo, mnogo veći.

Danilo Restivo - ženska kosa

U septembru 1993. godine italijanski tinejdžer izazivao je jezu kod školskih drugarica jer bi seo iza njih u autobusu i sekao im kosu. Uprkos tome, Eliza Klaps (16) pristala je da se nađe s njim u crkvi. Više ne niko nije video živu. Danilo je otpočetka bio glavni osumnjičeni, ali policija nije uspela da nađe dokaze koji bi ukazivali na zločin.

Devet godina kasnije, Eliza je bila jedna od najpoznatijih nestalih osoba u Italiji, a Restivo se preselio u Englesku. Tamo je 2002. godine ubio još jednu ženu, Heder Barnet. Njeno telo otkrila su deca, koja su svedočila da je Restivo dolazio u njihovu kuću.

Deca Heder Barnet svedočila su da je Restivo dolazio u njihovu kuću (Foto: Printscreen YouTube)
Deca Heder Barnet svedočila su da je Restivo dolazio u njihovu kuću (Foto: Printscreen YouTube)

Inspektori su shvatili da su Restiva zlostavljali vršnjaci i da je bolesno opsednut ljudskom kosom. Kad su ga uhapsili, u kući su mu našli kosu nekoliko devojaka, kao i Barnetove. Ali pravda je pobedila tek 2010, kada su pronašeni posmrtni ostaci Elize Klaps. Forenzičari su uspeli da otkriju na njima Restivovu DNK, pa je osuđen na doživotu robiju.

Erik Bikubi i Magali Bamu - crna magija

U leto 2008, 19-godišnja Naomi Ilonga doputovala je u London i iskoristila priliku da poseti prijatelje Erika i Magali, ali druženje se pretvorilo u pravu noćnu moru. Erik je video ga Naomi gricka nokte, što je u njegovom izvitoperenom umu bila osobina veštica, pa je makazama odsekao drugarici pramen kose. Naomi je u šoku pobegla glavom bez obzira - i taj dan može da slavi kao drugi rođendan.

Kristi sa sestrom i bratom s kojima je došao u posetu sestri Magali (Foto: Printscreen YouTube)
Kristi sa sestrom i bratom s kojima je došao u posetu sestri Magali (Foto: Printscreen YouTube)

Dve godine kasnije, Magali su došli u posetu brat Kristi Bamu (15), sestra Keli i još jedan rođak. Doleteli su iz Pariza da provedu Božić sa starijom sestrom. Čim su došli, Erik i Magali su zaključili da gosti žele da ih tajno "odvuku u veštičarenje i crnu magiju". Odlučan da izvuče priznanje od njih, Erik ih je tukao, izgladnjivao i zabranio im da spavaju. Ali, ni tu inkviziciji nije bio kraj.

Deo
Deo

Kristi se od straha upiškio, a Erik mu je izbio zube čekićem, klještima mu iščupao uši i sekao mu i bušio telo noževima, metalnom šipkom i drugim oružjem. Kristi je molio sestru da ga spasi, ali Magali je samo naredila svom momku da nastavi. Posle tri dana Kristi je bukvalno molio da ga ubiju, što su dvoje zlikovaca i uradili - udavili su ga ritualno u kadi. Na telu nesrećnog dečaka prebrojano 130 rana i uboda.

Erik je osuđen na 30, a Magali na 25 godina robije.

Riki Brogsdejl - nasilni voajerizam

Riki je odrastao u paklu - majka mu je bila nasilna alkoholičarka, a on je rano počeo da se drogira. Imao je incestuoznu aferu s vlastitom polusestrom. Kao tinejdžer je imao problema sa zakonom, a opsesija mu je bio voajerizam.

Vrhunac perverzije dostigao je 1987. Ta godina zatekla ga je u zatvoru zbog nelegalnog posedovanja oružja, a uslovno je pušten na slobodu u maju. Međutim, već dva meseca kasnije se razgolitio u javnosti i prekršio uslovnu. Pušten je da se brani sa slobode dok se ne odredi datum početka suđenja, a on je to iskoristio da ubije sedmoro ljudi.

Kada bi izabrao žrtvu, obično ženu, promatrao bi je kroz prozor. Ponekad bi masturbirao samo gledajući šta rade. Trenutno je u zatvoru, izdržava zatvorsku kaznu od 63 godine.

Dejvid Tarlof - opsednut svojom majkom

U komšiluku su ga zvali Ludak. Mislili su da je šizofreničar jer je svaki čas imao skandalozne ispade. Uvek je bio zapušten. Čak je krao iz lokalnih prodavnica krao hranu za mačke. Noću je često urlikao na staru majku, na šta su se komšije žalile.

Tarlof ne samo što nije voleo svoju 73-godišnju majku Beatris, on je bio opsjednut njom. Kada je završila u staračkom domu, potpuno je izgubio kontrolu nad sobom. Njegov otac morao je tri puta da je seli iz doma u dom, ali Tarlof bi je uvek našao. Nekoliko puta su ga smeštali u psihijatrijske ustanove, ali on je izlazio posle kratkog vremena. Uveren da mu majku matretiraju, oteo ju je i pošao ka granici, da pobegne s njom iz zemlje. Bolesna starica usput je umrla.

Doktorku Ketrin Fogi izbo je nožem 15 puta, a glavu joj je smrkao maljem (Foto: Printscreen YouTube)
Doktorku Ketrin Fogi izbo je nožem 15 puta, a glavu joj je smrkao maljem (Foto: Printscreen YouTube)

Tarlofu je za bekstvo iz zemlje bio potreban novac, pa je isplanirao da opljačka psihijatra Kenta Šinbeka, koji ga je hospitalizovao 1991. Međutim, upao je u ordinaciju terapeutkinje Ketrin Fogi. Tarlof se uspaničio i izbo nesrećnicu čak 15 puta, a glavu joj je zdrobio maljem.

Godine 2014, šest godina posle ubistva doktorke Fogi, osuđen je na doživotnu robiju.

Kreg Hiks - mesto za parking

Kreg Hiks je zbog parkinga ubio troje komšija (Foto: Printscreen YouTube)
Kreg Hiks je zbog parkinga ubio troje komšija (Foto: Printscreen YouTube)

Kreg Hiks je bio opsednut filmom "Pad", čija je tema čovek koji ludi. Njegova žena je ispričala da je svakodnevno gledao taj film. Njegova druga opsesija bilo je parkiranje. Svakodnevno bi gledao kako se ljudi parkiraju i naglasi komentisao. S komšijama se stalno svađao zbog parkinga. Jednom je zvao policiju jer je video da se par ljubi u parkiranom autu. Toliko je dosađivao pauk službi da su mu blokirali telefon.

Hiksove žrtve: Isprva se mislilo da mrzi muslimane, ali ispalo je da je sporan bio parking (Foto: Printscreen YouTube)
Hiksove žrtve: Isprva se mislilo da mrzi muslimane, ali ispalo je da je sporan bio parking (Foto: Printscreen YouTube)

Čak je kupio i oružje ako mu zatrebaju "argumenti" u svađi u saobraćaju. Postao je toliko neurotičan da mu je komšija Dea Barakat odštampao mapu svih mesta za parking u gradu. U februaru 2015. ubio je komšiju, njegovu ženu i njenu sestru. Neki su smatrali da su ubistva motivisana mržnjom prema muslimanima, jer su mu komšije bii muslimani. Kako bilo, Hiks je završio u zatvoru.

Dejton Liroj Rodžers - stopala i vezivanje

Dejton Liroj Rodžers je silovao žrtve, grizao im stopala i sekao noge (Foto: Printscreen YouTube)
Dejton Liroj Rodžers je silovao žrtve, grizao im stopala i sekao noge (Foto: Printscreen YouTube)

Dejton je imao 18 godina kad je zamolio 15-godišnju devojčicu da zatvori oči. Kad je to uradila, zario joj je nož u stomak i ubioje. I godinama je ubijao devojke zbog fetiša - stopala.

Neke Dejtonove žrtve (Foto: Printscreen YouTube)
Neke Dejtonove žrtve (Foto: Printscreen YouTube)

Ovaj serijski ubojica godinama je uspešno bežao pravdi. Tražio bi prostitutke narkomanke i kupovao im drogu. Kad bi bi zadobio njihovo poverenje, odveo bi ih kod sebe i grizao im stopala. Nekim žrtvama je potpuno hirurški odstranio noge. Što bi jače vrištale, to bi više uživao. Ovaj monstrum je osuđen na doživotnu robiju za osam ubistava

(Listverse)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track