AMERIKANCI USAVRŠAVAJU IZUM SRPSKOG NAUČNIKA: Tramp protiv imigranata koristi TAJNO TESLINO ORUŽJE!
Foto: Wikipedia, Profimedia

Futurstički projekat slavnog Srbina koji je FBI strogo čuvao decenijama

AMERIKANCI USAVRŠAVAJU IZUM SRPSKOG NAUČNIKA: Tramp protiv imigranata koristi TAJNO TESLINO ORUŽJE!

Planeta -

BEOGRAD - Predsednik Donald Tramp namerava da u borbi protv ilegalnih imigranta iskoristi tajni patent srpskog naučnika Nikole Tesle, piše američki informativni portal "Biznis insajder"! Kako navodi ovaj medij, američke vlasti mogle bi da iskoriste Teslin futuristički izum "Neprobojni zid", koji bi bio postavljen duž granice s Meksikom.

Američki predsednik i srpski naučnik dovedeni su u vezu podsećanjem na predizborna Trampova obećanja, ali i na Teslin patent, koji je, zajedno s ostalim dokumentacijom, posle njegove smrti zaplenio FBI.

"Izgradiću veliki, veliki zid na našoj južnoj granici i primoraću Meksiko da plati taj zid. Zapamtite moje reči", grmeo je Tramp u kampanji .Od te ideje nije odustao ni nako što je zaseo u Belu kuću, kad je izdao naređenje administraciji da u što kraćem roku isplanira, osmisli i izgradi zid duž južne granice, "koristeći odgovarajuće materijale i tehnologije!

S druge strane, "Biznis insajder", ukazuje na to da je FBI posedovao svu dokumentaciju o Teslinim naučnim otkrićima i da sve do prošle godine držana pod velom tajnosti. FBI je dobro pročešljao sve projekte na kojima je radio Tesla i generalni zaključak je bio da on njegova naučna otkrića nisu bila usmerena na vojne tehnologije.

Zid koji deli SAD i Meksiko
Zid koji deli SAD i Meksiko

Ipak, FBI je u svom izveštaju naveo da je srpski naučnik ipak imao nešto što bi se moglo iskoristiti u vojne svrhe.

"Teslin jedini vojni izum je bio metod, o kome je izbegavao da priča i koji nikad nije bio potpuno opisao. Ovo otkriće je bilo neprobojni "zid snage" kojim bi bile opasne američke granice i koji bi sprečio bilo kakav vojni napad. Tesla je potvrdio postojanje izuma na kome je radio i najavio je da će predstaviti na Ženevskom sajmu, ali retko ga je kasnije pominjao", navodi se u dokumentu FBI.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi Donalda Trampa i Nikole Tesle je što je upravo stric predsednika SAD jedan od najboljih poznavalaca Teslinih izuma. Upravo je nuklearni inženjer Džon Tramp za FBI istraživao dokumentaciju koja zaplenjenja posle Tesline smrti i o tome izveštavao američke vlasti.

(EPK)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track