(VIDEO) ŽRTVOVAO ŽIVOT DA SPASI KOLEGE: Pogledajte šta je uradio irački vojnik u Mosulu!
Foto: Printscreen Tweet

OSUJETIO TERORISTIĆKI NAPAD

(VIDEO) ŽRTVOVAO ŽIVOT DA SPASI KOLEGE: Pogledajte šta je uradio irački vojnik u Mosulu!

Planeta -

Napad automobilima bombama jedan je od glavnih načina ratovanja koji koriste džihadisti Islamske države.

Vozači samoubojice imaju zadatak da dođu do svojih meta i aktiviraju eksploziv kako broj žrtava bio što veći.Pre nego što dođu do mete, napadači po pravilu naglo ubrzaju kako bi iznenadili protivnike. Jedan irački vojnik žrtvovao svoj život kako bi da spasi svoje kolege i tako spreči veliki broj žrtava.

Napad se dogodio u Mosulu, a sve je snimio dron koji pripada Islamskoj državi. Na snimku se vidi kako jedno vozilo stoji na ulici dok kraj njega prolazi irački vojnik u oklopnom "hameru". Kada je prošao nekoliko metara, vozač je video vozilo ID i naglo krenuo unazad. Stao je uz drugo parkirano vozilo i tako blokirao prolaz auto-bombi.

U tom trenutku velikom brzinom dolazi beli automobil u kojem se nalazi eksploziv, a vozač je zbog blokade bio primoran da e raznese pre cilja.

Na početku snimka vidi se grupa iračkih vojnika koja stoji niže niz ulicu gde se dogodio napad. Da vojnik automobilom nije zagradio prolaz sasvim je sigurno bi samoubica došao do njih. Iako nije poznata sudbina vozača "hamera", komentatori na internetu pišu da je on podneo "najveću žrtvu"!

(Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track