MARIN LE PEN KREĆE NA BRISEL: Sa Kačinjskim i Orbanom demontiraćemo EU!
Foto: Reuters

Odlučna

MARIN LE PEN KREĆE NA BRISEL: Sa Kačinjskim i Orbanom demontiraćemo EU!

Planeta -

VARŠAVA - Kandidat ekstremne desnice na izborima za predsednika Francuske Marin le Pen izjavila je za poljske medije da će, ako pobedi na izborima, raditi zajedno s liderom poljskih vladajućih konzervativaca Jaroslavom Kačinjskim na tome da demontira Evropsku uniju.

"Ukoliko pobedim, počeću saradnju sa Kačinjskim da demontiramo EU. Smatram da možemo da sarađujemo u mnogo stvari", rekla je ona u intervjuu koji danas objavljuje poljski list Žečpospolita i dodala da će isto predložiti i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu.

Sa Orbanom i Kačijskim, Le Penova želi prvo da pokrene raspravu o tome šta je u sadašnjoj Uniji nedopustivo, a pored mađarskog premijera i lidera poljske vladajuće stranke Pravo i Pravda potencijalnog pomoćnika u razaranju EU vidi i u britanskoj premijerki Terezi Mej.

"Sigurno se nećemo složiti oko svega. Ali zato je svaka zemlja slobodna i suverena da brani svoje interese", kazala je Le Penova. Po njenoj oceni, problem oko koga će se sigurno lako složiti jeste to da mora da se spreči preraspodela izbeglica u evropske zemlje protiv čega je kategorično cela Višegradska četvorka.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track