ZABORAVITE NA SVE ŠTO SE DO SADA JELI: Američki vojnici se spremaju za spartansku dijetu u Poljskoj!
Foto: AP

Očekuje ih veliki test

ZABORAVITE NA SVE ŠTO SE DO SADA JELI: Američki vojnici se spremaju za spartansku dijetu u Poljskoj!

Planeta -

Američki vojnici u Poljskoj biće stavljeni na "spartansku“ dijetu — lišiće ih uobičajenih hamburgera, pica i slatkiša, saopštio je list Volstrit džurnal.

Ranije su vojnici u američkim bazama mogli slobodno da se hrane brzom hranom i da je kupuju u ratnim zonama, gde god da se nalaze, bez obzira da li je Irak ili Avganistan, naglasilo je izdanje.

"Više nećete videti ’Burger king‘. Spremite se da jedete krompir tri puta na dan u narednih pola godine“, rekao je glavni komandant vojske SAD u Evropi general-potpukovnik Ben Hodžis vojnicima koji će u Poljsku otići za mesec dana.

Postoji nekoliko razloga koji su uticali na donošenje te odluke. Kao prvo, u vojsci mogu da se pojave unutrašnje nesuglasice.

Vojnici koji nemaju pristup restoranskoj hrani i koji se nalaze na prvoj liniji fronta mogu da pozavide svojim kolegama koji se nalaze u bazama. Kao drugo, uvođenje zabrane konzumiranja brze hrane je diktirano time što će Amerikanci služiti zajedno sa vojnicima iz drugih zemalja.

Jedan od vojnika je rekao za list da pre nego što krene u Poljsku namerava da minimum dva puta poseti "Burger king" i prejede se.

Komanda američkog kontingenta u Avganistanu zatvorila je restorane brze hrane u bazama još 2010. godine. Pre oko godinu dana novi komandant Dejvid Petreus je vratio brzu hranu na meni, izjavivši da američki vojnici "rade da bi jeli“, dodaje "Volstrit džurnal“.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 4. epizoda SEAL: Sve tajne "američkih foka"!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track