Najnovije vesti

PUTINOVA NAJAVA UTERALA STRAH PROTIVNICIMA: Ruska vojska dobija novo nuklearno naoružanje!
Foto: Reuters

Nema povlačenja

PUTINOVA NAJAVA UTERALA STRAH PROTIVNICIMA: Ruska vojska dobija novo nuklearno naoružanje!

Planeta

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija nastaviti da razvija odbrambeni potencijal zemlje i najavio da će strateške nuklearne snage te zemlje biti opremljene novim naoružanjem.

"Opremaćemo sve vidove vojske opremom i naoružanjem najnovije generacije. Prvenstveno se to tiče nuklearnih snaga", istakao je Putin.On je podsetio da će do 2020. godine opremljenost vojske modernim naoružanjem biti preko 60 odsto, a u pojedinim slučajevima i 90 odsto, preneo je Sputnjik.

Ruski predsednik je visoko ocenio iznenadne provere borbene gotovosti ruskih oružanih snaga, a posebnu prošlonedeljnu vežbu ruske Nacionalne garde.Govoreći o situaciji na međunarodnoj sceni, Putin je ocenio da ona iziskuje posebne uslove kada je reč o angažmanu Službe za spoljni obaveštajni rad (SVR).

"Današnja situacija iziskuje posebne uslove rada, posebno kada je reč o operativnoj informaciji situacije u nestabilnim zonama na Bliskom istoku, u Africi, kao i u pojedinim delovima Azije", rekao je Putin.Ruski predsednik smatra da je neophodno nastaviti usavršavanje strategije i taktike u borbi protiv terorizma.Ruski FSB, kako je rekao, u tom domenu veoma dobro radi svoj posao, pogotovu kada je reč o kontraobaveštajnim poslovima, borbi protiv korupcije i zaštiti ključnih objekata infrastrukture.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SILA 5.epizoda SPECNAZ : Ovo su najelitnije ruske specijalne jedinice!

(Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...