(VIDEO) PRIČA KAO NA FILMU: Posle saobraćajke bogataš našao ljubav i sve pare dao u humane svrhe
Foto: Youtube Printscreen / Dylan Magaster

Preporođen

(VIDEO) PRIČA KAO NA FILMU: Posle saobraćajke bogataš našao ljubav i sve pare dao u humane svrhe

Planeta -

Biznismen i milioner je uspeo da potroši gotovo sve svoje bogatstvo kako bi pozitivno uticao na živote drugih nakon što je doživio saobraćajnu nesreću zbog koje je završio u zatvoru, a onda upoznao ljubav svog života koja mu je itekako promenila život.

Sada 38-godišnji Maci Dumato odrastao je u Brazilu u Dubaiju, a kada je doživeo tešku saobraćajnu nesreću u lančanom sudaru sa svojim Ferarijem, odlučio je da preispita svoj život i krene na putovanje.

Tu je upoznao svoju današnju suprugu Milenu te je skoro 3 miliona dolara potrošio na lečenje porodice i na humanitarna udruženja.

Kao uspešan veb dizajner zaradio je veliko bogatstvo, a radio je i za kompanije koje se bave marketingom i nekretninama u Dubaiju. Kaže kako svoju transformaciju od "dekadentnog plejboja do skromnog humanitarca" duguje svojoj supruzi i nesreći. Dodao je kako je mislio da je postigao sve u životu kada je kupio Ferarija, ali da mu je zatvor pomogao da shvati kako je jednak kao i drugi.

Nakon zatvora je putovao te je u Brazilu upoznao suprugu koja je tad radila kao volonterka u Kongu koja se i sama lečila od leukemije."Upoznao sam ovu ženu odmah nakon što se vratila iz Konga i ona je sad moja supruga Milena i neverojatno me inspirisala. Počeli smo da živimo zajedno i kujemo planove što bismo sve mogli da napravimo. Ona je doista dirnula toliko ljudi, od bebica do najstarijih ljudi u selu. Svi je vole, ne zbog novca koji daje nego zbog njenog vremena. Tad sam shvatio da humanitarni rad nije deljenje novca, nego posvećivanje vlastitog vremena drugima. Shvatili smo da ne možemo davati novac humanitarnim udruženjima nego da bismo trebali osnovati svoju", kazao je on.

Sa suprugom živi u Južnoj Americi gde imaju restoran u kome spavaju ako nisu u svom VW kamperu.

"Zapravo sam se odrekao celog svog bogatstva. Kad sam otišao iz Dubaija, imao sam oko tri miliona dolara . Oko milion sam potrošio na zemljišta, a dva miliona na bolničke račune svoje žene, moje nakon nesreće i račune brata koji je imao tumor na mozgu zbog kojeg se još uvek nalazi u bolnici. S tim smo novcem izgradili odeljenje intenzivne njege u Florianopolisu gde ćemo i njega premestiti. On je zadnji živi član naše porodice i nije bilo razmišljanja hoću li mu pomoći", ispričao je ovaj preporođeni čovjek.

(Vijesti.rtl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track