TRAMPOVA ADMINISTRACIJA NAJBOGATIJA U ISTORIJI SAD: Evo koliko je "teška" predsednikova ćerka Ivanka
Foto: Printscreen Tweet

Ne treba joj plata

TRAMPOVA ADMINISTRACIJA NAJBOGATIJA U ISTORIJI SAD: Evo koliko je "teška" predsednikova ćerka Ivanka

Planeta -

Bela kuća je objavila podatke o finansijskom stanju pripadnika američke administracije.

Prema izveštaju Trampova ćerka Ivanka i njegov zet Džerad Kušner od nedavno njegovi savetnici, imaju imovinu vrednu 741 milion dolara.

Prema podacima Bele kuće koje navodi „Njujork tajms“, Džerad Kušner je ranije zauzimao različite funkcije u oko 200 kompanija u sferi građevinarstva koje pripadaju njegovoj porodici. Nakon što je postao savetnik svog tasta on je napustio sve dužnosti, ali nastavlja da dobija prihod od većine.

Ivanka Tramp je dala otkaze u kompanijama u kojima je radila, ali je sačuvala udeo u „Tramp internešenel hotelu“, koji se nalazi u Vašingtonu. Kušnerov izveštaj ima 54 strane, a u njemu se navodi većina imovine koje poseduju on i njegova žena Ivanka, među kojima se nalazi mnogo nekretnina vrednih milione ili desetine miliona dolara.

.Poslovno carstvo Ivanke Tramp vredi više od 50 miliona dolara, a njezin udeo u lancu hotela "Tramp internešenel" iznosi između pet i 25 miliona dolara, stoji u imovinskoj kartici njenog supruga . S obzirom na to da je Ivanka krajem nedelje službeno i zvanično zaposlena u Beloj kući, svoju imovinsku kartu objaviće kasnije.

Najstarija kćerka američkog predsednika Donalda Trumpa kada je saopštila da će i službeno početi da radi kao savetnica svog oca u Beloj kući rekla je da za to neće primati platu.

Bivši predsednik „Goldman Saksa“ i sadašnji čelnik Nacionalnog ekonomskog saveta Bele kuće Geri Kon poseduje imovinu vrednu 230 miliona, ali moguće je da vredi mnogo više. Za neke od njegovi poseda objavljeno je vrlo malo informacija izuzev da vrede „više od milion dolara“.

Trampov viši savetnik Stiv Benon, poznat i kao glavni strateg njegove administracije, poseduje imovinu procenjenu između 3.3 i 12.6 miliona dolara. Finansijski izveštaj o predsedniku Trampu i njegovom potpredsedniku Majk Pensu nije izdat.

Komitet za etiku pažljivo proučava dokumente koji se tiču prihoda službenika Bele kuće kako bi otkrio da li kod nekoga postoji konflikt interesa. Ranije je „Blumberg“ objavio da je administracija Donalda Trampa najbogatija u američkoj istoriji i raspolaže sa oko 12 milijardi dolara.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV: U ovim "čudovištima" se voze predsednici najvećih sila!

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track