Najnovije vesti

HILARI TUKLA, UDARALA I GREBALA BILA KLINTONA: Šokantne tvrdnje o brutalnom nasilju bivše guvernerke
Foto: Reuter/Carlos Barria

Već dugo godina maltretira muža

HILARI TUKLA, UDARALA I GREBALA BILA KLINTONA: Šokantne tvrdnje o brutalnom nasilju bivše guvernerke

Planeta

Iako Hilari Klinton, bivša kandidatkinja za predsednika SAD i supruga bivšeg američkog predsednika u poslednje vreme pokušava da se predstavi kao nežnija, toplija i duhovitija političarka, u nedavno objavljenoj knjizi stratega Rodžera Stona opisana je njena agresivnost prema suprugu Bilu iz perioda kada je bio guverner Arkanzasa.

Ston u knjiži tvrdi da Hilari ima dugu istoriju porodičnog nasilja prema Bilu Klintonu, prenele su agencije.

"Hilari je Bila tukla, udarala ga čvrstim predmetima, grebala i zbog nje je krvario“, piše Ston, koji se smatra kontroverznom osobom koja se naglo povukla iz kampanje Donalda Trampa i nakon toga je objavio tračeve koji godinama prate Klintonove.

Decenijama se sve zna o bračnim nesuglasicama bivšeg prvog para, a čak je i bivša portparolka Bila Klintona, Di Di Majers, izjavila svojevremeno da je "pokrivala“ prvu damu, naveo je Ston.

U martu 1993. godine kad je Hilari, kako se navodi, otputovala u posetu ocu koji je bio na samrti, Bil je ostao u Beloj kući sa glumicom Barbarom Strejsend. A kada je Hilari čula da je glumica i pevačica, inače obožavateljka tadašnjeg predsednika, provela noć u njenoj rezidenciji, odmah se besno vratila u Belu kuću.

Nakon toga se Bil pojavio s takvom ogrebotinom na vratu da su ga novinari bez pardona pitali što mu se dogodilo.

"Ja sam idiotkinja koja je izjavila da se posekao tokom brijanja, čak i pre nego sam ga videla. A onda sam ga videla. Imao je veliku ogrebotinu, i bilo je očito da nije nastala od brijanja“, prisetila se naknadno Di Di.

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Jedan od policajaca, koji je svojevremeno čuvao Bila tvrdi da je video i gore stvari. Jednom se, ispričao je, Hilari probudila usred noći i kad je videla da Bil nije kod kuće, nazvala je policajca i zahtevala da joj dovede supruga kući.Kada se Bil pojavio, stvar je toliko eskalirala da se čuo zvuk slomljenog stakla i lupanja vrata.

"Kad je sve bilo gotovo, zaposleni su pronašli slomljeno staklo, tanjire i iščupana vrata s jednog kuhinjskog ormarića“, napisao je Kris Anderson u knjizi "Američka Evita: Put do moći Hilari Klinton“.

Anderson je napisao i da je Hilari znala da napadne muža i dok su bili u automobilu na službenom putu i tada bi, kako se navodi, uzela šta god bi joj se našlo pod rukom, bacala na njega, ali kada bi stigli na mesto događaja, izlazili bi nasmejani i mahali okupljenima.

FOTO: AP
FOTO: AP

Tajni agent Ston napisao je da je video kako stoje stvari sa Klintonovima još na dan inauguracije 1993, kad je Bil obavestio suprugu da ona neće moći da preuzme kabinet zamenika predsednika.

Ovaj događaj je, kako se navodi, opisan i u knjizi Garija Aldrića "Neograničeni pristup: Agent FBI u Beloj kući“. Hilari bi, napisao je Aldrić, bila izvan sebe kada bi tajni agent odbio da joj nosi prtljag, jer to nije bilo u opisu njegovog radnog mesta.

Navodi se i da je podjednako zla i nasilna znala da bude i Klintonova ćerka Čelsi.

FOTO: AP
FOTO: AP

Na vrhunci Levinski skandala, 1999, Hilari je opet napala Bila, piše Ston i citirajući Andersona navodi: "U prošlosti, Hilari je bacala knjige i pepeljare na predsednika, s tim da je svaki put pogodila metu. Hilari ga je šamarala, i to dovoljno jako da bi ostajali vidljivi crveni tragovi“.

Tvrdi se da verbalno i fizičko nasilje Hilari nad Bilom nije prestalo ni kada su napustili Belu kuću, samo što se, kako se navodi, o tome mnogo manje pisalo.

(Sputnjik Srbija)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...