(FOTO PRIČA) SUSRET PUTINA I MERKELOVE POSLE 2 GODINE: Obukla ZELENI sako, ovu tajnu poruku šalje
Foto: AP

(FOTO PRIČA) SUSRET PUTINA I MERKELOVE POSLE 2 GODINE: Obukla ZELENI sako, ovu tajnu poruku šalje

Planeta -

Ruski predsednik i nemačka kancelarka sastali su se posle dve godine, u Sočiju. Pogledajte kako je protekao susret i koju tajnu poruku je Merkelova poslala putem izbora boje odela.

Merkelova je doputovala u Soči danas popodne, a poslednji susret sa ruskim predsednikom je bio novembra 2016. godine.

Angela Merkel je uvek obučena isto - tu su pantalone ravnih nogavica i produženi sako koji se kopča na tri dugmeta, kratka kosa, diskretan nakit, neupadljiva šminka i ravne cipele.

Njen stil je čak i čuveni modni kreator Karl Lagerfild opisao kao "ok". Menja samo boje sakoa, u zavisnosti gde ide, sa kime se tog dana susreće i o čemu će razgovarati, a stručnjaci ocenjuju da na taj način šalje poruku svom sagovorniku.

Na sastanak sa Putinom došla je u zelenom sakou, što je boja optimizma, ali i smirenosti, ravnoteže.

Kada je bila u poseti Grčkoj, imala je svetlo zeleni blejzer, za susret sa Obamom bež, u Japanu je bila u belom, a crvene, ljubičaste i žute sakoe oblači kada je kod kuće - u Nemačkoj.

Sankcije Rusiji do primene sporazuma iz Minska

Ruski predsednik Vladimir Putin je saopštio da je sa nemačkom kancelarkom razgovarao o pripremi za samit G20, Siriji i Ukrajini. Putin je izjavio da je Rusija spremna da pruži sve što je potrebno da pomogne Nemačkoj kao domaćinu G20.

Putin je izjavio da se Rusija ne meša u unutar političke procese drugih država, ali da tako nešto oseća sebe.Što se tiče uticaja na američke izbore, on smatra da su to "ničim ne potvrđene glasine koje se koriste u unutar političkoj borbi".

Kancelarka Nemačke Angela Merkel je izjavila da su razgovori sa Putinom intenzivni, da je Rusija konstruktivni partner. Merkelova je dodala da se nada da će sankcije Rusiji biti ukinute, ali samo pri realizaciji Minskog sporazuma.

Situacija u Ukrajini izaziva ozbiljnu zabrinutost i zbog toga se sa Merkelovom nalazi u stalnom kontaktu, rekao je on i dodao da će se rad u "normandijskom formatu" o Ukrajini nastaviti, Moskva i Berlin se zalažu za nedvosmislenu realizaciju Minskog sporazuma.

Nedavno dizanje u vazduh misije OEBS-a u Donbasu naneće štetu rešavanju krize i odvesti ka eskalaciji, smatra ruski predsednik i traži nepristrasnu istragu.

„Donbas od Ukrajine niko nije odvajao, to same rade ukrajinske vlasti uz pomoć blokade“, rekao je Putin.Što se tiče sopstvenosti preduzeća u Donbasu, „tamo niko ništa ni od koga nije otimao, tamo je uvedena privremena spoljna uprava“.

(EPK/Agencije, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TIZER - Da se ne lažemo sa Zoranom Zaevim

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track