(VIDEO) PRVI PASTORCI FRANCUSKE: Sada hvale svog očuha, a nekada je bilo DRUGAČIJE
Foto: Emanuel Makron

Emanuel Makron

(VIDEO) PRVI PASTORCI FRANCUSKE: Sada hvale svog očuha, a nekada je bilo DRUGAČIJE

Planeta -

Privatan život novoizabranog Emanuel Makrona bio je predmet interesovanja od kada se kandidovao na predsedničkim izborima, a sve zbog činjenice da je njegova supruga Brižit Makron Tronje čak 24 godine starija od njega. Oni su venčani već 10 godina, a Brižit iz prvog braka ima troje dece, dvije prelijepe ćerke i sina, koji su igrali aktivnu ulogu u kampanji svog očuha.

Brižit je pre braka sa Makronom bila udata za bankara Andre-Luisa sa kojim ima troje dece, sina Sebastiana (42) i dve ćerke, Lorens (39) i Tifani (32).

Sebastijan je Brižitino najstarije dete, a ono što je interesantno jeste i da je stariji i od svog očuha. Rođen je 1975. godine i inženjer je specijalizovan za statistiku, tako da je bio veoma angažovan u kampinji svog očuha, prenosi fr.news.yahoo.com.

On je od 1996. do 1999. godine studirao u Nacionalnoj školi za statistiku i analizu informacija. Naredne godine je počeo da radi kao stastitičar u Francuskom institutu u Parizu. Tamo je bio do 2007. godine.

Potom je počeo da radi za Kantar Helt, kao istraživač tržišta i brzo je napredovao. Od januara 2016. godine on je viši potpredsednik kompanije. Oženjen je lepom brinetom Kristel i par ima dvoje dece, prenosi fr.news.yahoo.com.

Brižitina ćerka Lorens je Makronovo godište i zajedno su išli u srednju školu. U to vreme jednom prilikom je za njega rekla: “U mom odeljenju je budala koja zna sve o svemu”.

Ona je po struci kardiolog i takođe je bila angažovana u predsedničkoj kampanji svog očuha. Lorens je majka troje dece.

Najmlađa Tifani bila je veoma mala kada je njena majka Brižit prestala da živi sa njenim ocem. Nakon svoje mature ona odlazi u Pariz gde studira pravo. Nakon nekoliko godina studija postala je advokat, specijalista za radno pravo i vratila se u rodni grad gde je obavila praksu.

Široj javnosti je postala poznata kada se angažovala u predsedničkoj kampanji svog očuha Makrona. Bila je posebno angažovana u svom rodnom gradu, a poznata je i po tome što redovno hvali svog očuha, koga opisuje kao "neobičnu ličnost". Ona je majka dvoje dece, prenosi voici.fr.

Makon o Brižitinoj deci i o njeno sedmoro unučadi uvijek govori sa puno ljubavi. Ističe da su on i njegova žena odabrali da nemau decu i da ne smatra da je taj izbor bio sebičan.

"Ne trebaju mi biološka deca i unuci da bih im pružio više ljubavi nego što trenutno dajem ovoj deci. Naša porodica je moja baza i moja stena", rekao je on.

(Nezavisne)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ćerka poslastičara, ljubavnica srednoškolca: Ko je Brižit Tronje, nova prva dama Francuske?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track