(VIDEO) SRAMOTNA TAJNA KENEDIJEVIH: Krili su jednu ćerku, čak i njenu smrt!
Foto: Printscreen Facebook

Bila je neukrotiva

(VIDEO) SRAMOTNA TAJNA KENEDIJEVIH: Krili su jednu ćerku, čak i njenu smrt!

Planeta -

Životna priča slobodoumne sestre Džona F. Kenedija Ketlin, poznatije kao Kik, puna je bunta, ljubavnih priča koje su prelazile kontinente, na kraju je tragično okončana.

Neobjavljena priča o Kik toliko je neverovatna do samog kraja, kada je na njenu sahranu od Kenedijevih, došao jedino njen otac.

Sestra JFK-a bila je šarmantna buntovnica koja se zbog ljubavi suprotstavila porodici, a u ratu je izgubila brata i supruga. S 28 godina, poginula je u avionskoj nesreći zajedno sa svojim oženjenim ljubavnikom. "Ona je bila jedina buntovnica u porodici", izjavila je Lin Мektagar, autor knjige o Ketlin Kenedi

"Ako pogledate svo devetero Kenendijeve dece, ona je bila jedina koja nije koračala propisanim putem", rekla je Mektagarova.

Kik je kao i njen brat, budući predsednik, rođena je u Bruklinu u Masačusetsu i bila je četvrto dete Roze i Džozefa, budućeg ambasadora SAD-u u Velikoj Britaniji. Kratko vreme je išla u mešanu školu, ali njena majka je brzo odlučila da bi trebala da pohađa školu bez dečaka.

Svejedno, ona je uvek uspevala da privuče pažnju dečaka, gde god se nalazila. Izlazila je s prijateljima svoje braće, a kad je kao 18-godišnjakinja stigla u London, automatski su je svi zavoleli. Davala je nadimke vojvodama, žvakala bi žvakaće gume dok je šetala ulicama Londona i izula bi se kad bi sedila na podu u kućama svojih bogatih prijatelja, kod kojih je često pozivana.

Na jednoj zabavi je tako upoznala Vilijama Kevendiša, markiza Hartingtona, koji je trebalo da postane budući vojvoda Devonšira. Kik ga je zvala Bili. Bil je bio sjajna prilika i drag mladić, koji je svojom sramežljivošću bio suprotnost Kik. Uz to, on je bio protestant, ali uprkos tome rasplamsala se ljubav između njega i mlade katolkinje Kik.

Kad je Džo Kenedi odlučio da je sigurnije da pošalje porodicu u SAD 1939. godine, Kik je svim silama pokušavala da ga ubedi da joj dopusti da ostane u Londonu, ali nije uspela. Četiri godine kasnije, pridruživši se Crvenom krstu, kao volonterka odlazi u Englesku, i nastavlja vezu s Bilom kao da su se rastali dan ranije.

Iako njeni roditelji, a pogotovo majka, nisu bili nimalo sretni s njenim izborom.Venčanje izvan crkve je verovatnojatno bio jedan od najgorih grehova. to je značilo da ćete živeti u večnom grehu i završiti u paklu". Mladi par se venčao kod matičara u maju 1944. godine, a Džo Jr. je bio jedini član njene porodice koji je prisustvovao ceremoniji. Četiri nedelje posle toga, Bilija šalju na belgijsko ratište.

Džo Jr. poginuo je u avionskoj nesreći u avgustu te godine. Avion je eksplodirao iznad Francuske, kad je krenuo u tajnu bombašku misiju. A svega mesec dana kasnije, a samo četiri meseca posle venčanja Bilija je ubio nemački snajperista, pogodivši ga direktno u srce. I tako je Kik ostala udovica.

Ubrzo posle toga pronašla je novu ljubav - bogatog protestanta Pitera Ventvorta, 8. grofa Fitzvilijama koji je uz to bio oženjeni kockar. On je započeo proces razvoda kad je počeo da se zabavlja s Kik, ali su njeni roditelji bili toliko šokirani ovom vezom da su pretili da će je se odreći.

Iako mnogi sumnjaju da bi Piter bio veran Kik, i njihova veza tragično je okončana u avionskoj nesreći u kojoj su oboje poginuli. Oni su krenuli u Francusku, gde su trebali da se nađu sa starim Kenedijem.

Kikin otac - Džozef, koji je bio u Evropi u tom trenutku, bio je jedini Kenedi koji je bio na sahrani. S obzirom da je taman u to vreme bujala politička karijera JFK-a, porodica je zataškala skandaloznu pozadinu koja je pratila smrt njegove mlađe sestre, pa čak i to da je poginula.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track