(FOTO) ON JE SPASAO SVET OD NOVOG KOMPJUTERSKOG VIRUSA: I sprema se da zaustavi novi napad hakera
Foto: Printscreen Twitter

Heroj

(FOTO) ON JE SPASAO SVET OD NOVOG KOMPJUTERSKOG VIRUSA: I sprema se da zaustavi novi napad hakera

Planeta -

Markus Hačins je zaslužan za zaustavljanje širenja WannaCry virusa za koji je slučajno pronašao "prekidač za gašenje", a sada radi na pokušaju da spreči drugi talas ovog programa koji se proširio na preko 200.000 računara.

Ovaj mladić ima svega 22, a sada radi sa vladinim Nacionalnim centrom za sajber bezbednost SAD kako bi se sprečilo novu vrstu zlonamernog softvera.

(KURIR TV) Novi virus pokorio svet: 5 super saveta kako da se zaštitite od napada!

Veruje se da je zaustavio napad iz male spavaće sobe u kući njegovih roditelja. Sinoć se pojavila i slika njegovog IT carstva, koje je sam napravio, a na kojoj se vidi soba prepuna kutija od pica, video igara i kompjuterski serveri.

Kurtis Baron, osnivač kompanije za inormacionu bezbednost "Fidus" koji je putovao sa Hačinsom u Las Vegasu prošle godine na najveći skup hakera, izjavio je da je njegov prijatelj samo radio svoj posao kada je zaustavio napad.

Uništavali milione računara, pravili štetu u milijardama: 5 najrazornijih virusa svih vremena!

Govoreći za britanski Telegraf rekao je da ga se poznaju "razumno dugo vremena".

"On je zaista dobar prijatelj i takođe poslovni kolega. On je samo radio svoj posao", rekao je Baron. "Kada bi hteo da radi za nas onda bi ga zaposliti za tren oka, ali on neće ni da mrdne."

"Ovo nije posao za njega, više strast za koju se desi i da bude plaćen", objasnio je Baron.Endrju Mabit, ko-osnivač "Fidusa", opisao Hačinsa kao "jednog od najinteligentnih i najtalentovanijih ljudi koje poznaje".

Za Hačinsa, koji je poznat samo kao "Malvare Tech", se veruje da živi u popularnom primorskom mestu na severnoj obali Devona. Njegova majka i otac rade u medicinskoj industriji a takođe ima mlađeg brata. Njegovi nalozi na društvenim mrežama su prepuni tvitova koji pokazuju njegovu ljubav prema surfovanju.

"Koja je trenutno najsigurnija aplikacija dostupna svakom korisniku mobilnog telefona?”

Prema najnovijim istraživanjima, aplikacija koja vam može pružiti maksimalnu zaštitu tokom komunikacije preko vaših mobilnih telefona je Biocoded aplikacija. Potražnja za nekom aplikacijom koja će pružiti sigurnost i slobodu prilikom komunikacije je završena, jer su stručnjaci iz ove firme uspeli da naprave najveću moguću zaštitu vaših podataka.

Biocoded je aplikacija koja vam omogućava trenutno najviši mogući stupanj zaštite tokom komunikacije. Ova aplikacija poseduje dvostruki zaštitni protokol koji vam omogućava potpuno bezbednu komunikaciju. Biocoded aplikacija je proverena I odobrena od strane nezavisnih bezbednosnih agencija. Dok koristite ovu aplikaciju vaše poruke i pozivi su enkriptovani, a najzanimljivija opcija u okviru Biocoded aplikacije su kriptovan “group chat” i vremenski ograničene samo-uništavajuće poruke. Praktično svi podaci koje pošaljete ili razmenite u okviru ove aplikacije su potpuno zaštićeni i niko im ne može pristupiti čak iako vam ukradu telefon ako imate podatke zaključane unutar ove aplikacije.

Edvard Snouden je preporučio Signal, kao aplikaciju koja nudi najveći stepen sigurnosti podataka. Međutim, pojavom Biocoded aplikacije, Signal je je dobio realnu konkurenciju i možda čak izgubio vodeću poziciju, jer Biocoded štiti vaše podatke bolje čak i od Signal aplikacije, što potvrđuje i činjenica da je sigurnostne sile nekih zemalja koriste za internu komunikaciju. Na taj način svaki korisnik ove aplikacije praktično ima najvišu moguću zaštitu podataka na svom telefonu I u komunikaciji preko interneta.

Aplikacija je dostupna na svim mobilnim uređajima (Android, iOS i Windows), a više informacija možete pogledati OVDE

(Telegraph.co.uk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track