STVARA SE RASA SUPERVOJNIKA! Pokrenut program HAKOVANJA ljudskog mozga sa ZASTRAŠUJUĆIM ciljem
Foto: Profimedia, 0102995585

Naučna fantastika postaje stvarnost

STVARA SE RASA SUPERVOJNIKA! Pokrenut program HAKOVANJA ljudskog mozga sa ZASTRAŠUJUĆIM ciljem

Planeta -

Američka vojska otišla je korak dalje u razvoju novih tehnologija a njihov sledeći korak biće "hakovanje" ljudskog mozga kako bi poboljšali sposobnosti vojnika.

U martu 2016. godine agencija Ministarstva odbrane SAD odgovorna za razvoj novih tehnologija za vojsku SAD (DARPA) objavila je da pokreće program pod nazivom "Program ciljane neuroplastičnosti" (Targeted Nauroplasticity Training - TNT).

Foto: DARPA
Foto: DARPA

Ovaj program će tražiti bezbedne i sigurne metode neurostimulacije, a njegov cilj je korišćenje ljudskog perifernog nervnog sistema kako bi se ubrzalo učenje.

Neki od njegovih ciljeva uključuju pomaganje vojnicima da nauče strane jezike i brže prođu rigorozniju obuku visoko tehničkih oružja.

Bioinženjer Dag Veber, koji upravlja programom rekao je: "Ministarstvo odbrane radi u složenom, povezanom svetu u kojem su ljudske veštine, kao što su komunikacija i analiza, od vitalnog značaja, i Ministarstvo je odavno pomerilo granice obuke kako bi se maksimizovale te veštine."

Ministarstvo odbrane uložilo je oko 50 miliona dolara u naučna istraživanja da pomognu bolje razumevanje ljudskog mozga i kako njim manipulisati.

(futurism.com)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Uništavali milione računara, pravili štetu u milijardama: 5 najrazornijih virusa svih vremena!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track